Κορονοϊός – Ιταλία: Μείωση των θανάτων – Έντονη ανησυχία για την πολυκοσμία στους δρόμους


Lockdown – Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στην Ιταλία σήμερα (13/12) σημειώθηκε μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 484 άνθρωποι και καταγράφηκαν 17.938 νέα περιστατικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 152.697 τεστ και το 11,7% αυτών ήταν θετικά.

Χθες οι θάνατοι ήταν 649 και τα περιστατικά 19.903. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, σήμερα 41 λιγότεροι ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 333 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, όμως, είναι η πολυκοσμία που παρατηρήθηκε σήμερα στις εμπορικές οδούς όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Οι περιορισμοί μειώθηκαν σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας και τα καταστήματα μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να αγοράσουν τα δώρα των γιορτών.

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τα πεζοδρόμια έξω από τα μαγαζιά, γέμισαν ασφυκτικά. Τόσο που το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα –το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση Κόντε– φέρεται έτοιμο να ζητήσει επανεκτίμηση της κατάστασης, με τυχόν αυστηροποίηση των μέτρων, για να αποφευχθεί νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ