Κορονοϊός: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μητσοτάκης – Τι είπε στους φαρμακοβιομήχανους


Lockdown – Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μία μικρή αλλά αισθητή μείωση κατά της πανδημίας του κορονοϊού έγινε την Κυριακή, οπότε για πρώτη φορά από την 26η Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown, στην Ελλάδα καταγράφηκαν καταγράφηκαν 693 νέα κρούσματα κορoνοϊού από τα οποία τα 169 στην Αττική και τα 151 στη Θεσσαλονίκη. Τα τεστ που έγιναν ήταν ωστόσο λιγότερα, 15.792 (9.432 μοριακά και 6.360 rapid).

Την αισιοδοξία του, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Κυριακής με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως εταιρειών του κλάδου της βιοφαρμακευτικής.

«Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας. Πιστεύω ότι αντιμετωπίσαμε την πανδημία της Covid πολύ πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες.

Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά τα κρούσματα πλέον μειώνονται σημαντικά. Βρισκόμαστε -όπως ίσως γνωρίζετε- ακόμα σε lockdown και πιθανότατα θα παραμείνουμε μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου και έχουμε καταρτίσει ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο εμβολιασμών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Kρίσιμη η κατάσταση στο Σύστημα Υγείας

Παρότι τα ημερήσια κρούσματα έπεσαν σε τόσο χαμηλά επίπεδα, παραμένει η πίεση στο Σύστημα Υγείας με 552 ασθενείς διασωληνωμένους, ενώ ακόμη 85 άτομα έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το Σάββατο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίς, Νίκος Σύψας τόνισε ότι με βάση τις προβλέψεις, ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας θα πέσει σε 200 (έναν ασφαλή αριθμό), περί τις 15 Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα. Ο ίδιος εξήγησε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν δύσκολο Ιανουάριο.

Οι ειδικοί εφιστούν στους πολίτες ιδιαίτερη προσοχή ενόψει του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ κατηγορηματικά ότι «δεν πρέπει να συζητάμε για ρεβεγιόν, το μοντέλο είναι πολύ κλειστές οικογένειες, με πολλή προσοχή, μια δεύτερη οικογένεια το πολύ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ