Σήμερα κατατίθεται το αίτημα εξυγίανσης της Folli Folli στο Πρωτοδικείο Αθηνών


Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το αίτημα εξυγίανσης της Folli Folli στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Με τους ομολογιούχους να έχουν ήδη εγκρίνει στις γενικές τους συνελεύσεις το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η εταιρεία διεκδικεί με πολύ καλές προϋποθέσεις την αποδοχή του αιτήματος.

Η εταιρεία εξασφάλισε τη θετική ψήφο από τα 2/3 της συνέλευσης των κατόχων Eurobond 249 εκατ. ευρώ και από το 51% της συνέλευσης των Swissbonds 150 εκατ. ευρώ.

Με βάση το σχέδιο οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της FF, ακίνητα και μετοχές Dufry μέσω της εταιρείας που θα συσταθεί, αλλά και το 90% της παλαιάς εταιρείας που θα διατηρήσει την εμπορική δραστηριότητα του ομίλου. Μάλιστα η παλαιά εταιρεία θα εκδώσει ομολογίες υπέρ των πιστωτών διάρκειας 5+2 έτη με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δραστηριότητας του ομίλου έχει ως πυλώνα τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών. Πρόκειται για την AssetsCo, που θα ελέγχεται κατά 100% από τους πιστωτές και θα περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν τη βασική δραστηριότητα της Folli Follie. Και την OpsCo, που θα αποτελεί θυγατρική κατά 90% της AssetsCo, υπό την οποία θα βρίσκονται τα σήματα Folli Follie και Links of London, όπως και συμβάσεις που αφορούν καταστήματα κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και τα factory outlets.

Αναμφισβήτητα, η επόμενη μεγάλη μάχη της διοίκησης της εταιρείας θα δοθεί στις αίθουσες του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η σχετική συζήτηση στο Πρωτοδικείο αναμένεται, το πιθανότερο, κατά το Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2021. Μέχρι τότε η εταιρεία έχει συμφωνήσει σε ενδιάμεση χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ