Μανχάταν: Η στιγμή που ο ένοπλος πέφτει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών (vid)


Το βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν έξω από εκκλησία το απόγευμα της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ)

O Στίβεν Γουίλσον βρισκόταν έξω από την εκκλησία προκειμένου να παρακολουθήσει την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη συναυλία όταν ο 52χρονος αγνώστων στοιχείων δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Στο βίντεο φαίνεται ο 52χρονος να πέφτει αφού προηγουμένως έχουν πέσει συνολικά 13 πυροβολισμοί.

«Σκοτώστε με, σκοτώστε με» ακούγεται να φωνάζει δευτερόλεπτα πριν να πέσει νεκρός ενώ βρισκόταν στην είσοδο της εκκλησίας.

«Τον πέτυχαν, τον πέτυχαν» ακούγεται να λέει ο άνθρωπος που καταγράφει τις σκηνές.

Ο 52χρονος αφού δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είχε δηλώσει νωρίτερα πως αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων όταν ο άνδρας άρχισε να ρίχνει, περίπου δεκαπέντε λεπτά αφού είχαν τελειώσει οι ψαλμοί της χορωδίας και ενώ ακόμη ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους ακούσει αποχωρούσε.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άνδρας έριξε «εναντίον αστυνομικών», κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρούσα, είπε ότι «άκουσα δύο ή τρεις εκπυρσοκροτήσεις, κοίταξα προς τα πάνω και είδα, πιθανόν σε απόσταση δέκα μέτρων από εμένα, στα σκαλιά, έναν τύπο που έριχνε».

«Έβλεπα λάμψεις» να βγαίνουν από το όπλο, που της φαινόταν σαν «κανόνι», είπε προτού προσθέσει πως έσπευσε να ψάξει κάποιο σημείο «να καλυφθώ για να γλιτώσω».

Η Μάρθα Στόλι, που βρισκόταν επίσης εκεί, είπε πως ο άνδρας έριξε οκτώ ή δέκα φορές προτού να δεχθεί τις σφαίρες των αστυνομικών. «Έριχνε χωρίς να σημαδεύει», τόνισε και πρόσθεσε πως ο άνδρας φώναζε «ρίξτε μου, σκοτώστε με!».

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας, αστυνομικοί, που είχαν καλυφθεί, διέταξαν τον άνδρα να ρίξει τα όπλα του στο έδαφος, χωρίς να εισακουστούν, προτού ανοίξουν πυρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ