Χορτοφαγία Ομάδα αίματος: Έρευνα δείχνει ότι ωφελεί όλους τους τύπους

Χορτοφαγία Ομάδα αίματος: Έρευνα δείχνει ότι ωφελεί όλους τους τύπους. Οι υπέρμαχοι της δίαιτας για τον τύπο αίματος ισχυρίζονται ότι τα άτομα με αίμα τύπου Α ωφελούνται περισσότερο από την χορτοφαγική δίαιτα. Ωστόσο, μια νέα μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ της διατροφής και του τύπου του αίματος.

Αντιθέτως, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι δίαιτες με βάση τα χόρτα είναι ευεργετικές για άτομα όλων των τύπων αίματος. Η διατήρηση της υγείας γενικά προϋποθέτει την τακτική άσκηση και την παρακολούθηση της θρεπτικής διατροφής. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) συνιστούν μια ισορροπημένη διατροφή φρούτων, λαχανικών, άπαχου κρέατος και πουλερικών, η διατροφή για τους τύπους αίματος υποδηλώνει ότι οι διατροφικές ανάγκες εξαρτώνται κυρίως από τον τύπο αίματος ενός ατόμου.

 

Η δίαιτα για τον τύπο του αίματος προσαρμόζει τα διατροφικά πρότυπα του ατόμου σε συγκεκριμένα είδη διατροφής για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, μια ανασκόπηση του 2013 στην Αμερικανική Εφημερίδα για την Κλινική Διατροφή διαπίστωσε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί στερούνταν επιστημονικών στοιχείων. Εξετάζοντας τους καρδιοχειρουργικούς παράγοντες, ή την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη και καρδιακής νόσου ενός ατόμου, τα ευρήματα μιας μελέτης του 2014 δεν υποστήριξαν την προσαρμογή της διατροφής στους τύπους του αίματος. Αν και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι στη δίαιτα Τύπου Α. – που περιλαμβάνει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σπόρων, φρούτων και λαχανικών- είχε χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και περιφέρεια μέσης, καθώς και μειωμένη αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη και λίπος, αυτές οι βελτιώσεις στους παράγοντες κινδύνου δεν εξαρτώνται από την ομάδα του αίματος.

Η έκκληση για δίαιτα τύπου αίματος μπορεί πράγματι να προέρχεται από τα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με μια δίαιτα με βάση τα πράσινα. Οι ερευνητές συνέδεσαν αυτές τις δίαιτες με ένα χαμηλότερο ΔΜΣ και μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Μια πρόσφατη μελέτη στο Δίκτυο JAMA Network Open βρήκε ότι οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά βοηθούν στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και την ενίσχυση του μεταβολισμού, κάτι που βοήθησε στη διαχείριση του βάρους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here