Σταύρος Καφούνης στον Alpha 98,9: Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο


Άνοιγμα καταστημάτων: Τη στρεβλή εικόνα της αγοράς παρουσίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων, Σταύρος Καφούνης 

«Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία, 1 στους 2 κινδυνεύει». Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καφούνης μιλώντας σήμερα 12 Δεκεμβρίου μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη, είναι εξόχως απογοητευτικά και περιγράφουν την στρεβλή εικόνα με την οποία επιχειρείται το άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μετά το περίφημο click away.

Όπως είπε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι μικροί επιχειρηματίες των συνοικιακών μαγαζιών, οι οποίοι όπως είπε έτσι κι αλλιώς τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Ο κ. Καφούνης επέμεινε ότι η χθεσινή πρώτη μέρα εφαρμογής του click away ήταν απογοητευτική, ενώ όπως εκτίμησε είναι αδύνατον να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο αφού μόνο το 17% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και στο digital marketing.

«Δεν πήγε καλά, απόλυτα υποτονική η λειτουργία του συστήματος. Δεν πρόκειται να λειτουργήσει θα συνεχίσει να εξυπηρετεί εταιρείες που έχουν eshop, αλλά δυσκολεύονται με τις ταχυμεταφορές. Δεν πήρε από όλον τον επιχειρηματικό κόσμο η κυβέρνηση. Θα μπορούσαμε να βρούμε κινήσεις σε συνεννόηση με την πολιτική εξουσία. Προς το παρόν δεν έχουμε πειστική εξήγηση για τα πολύ μικρά μαγαζιά. Επιτέλους να δούμε τι θέλουμε να προφυλάξουμε και να προχωρήσουμε. Πάντως το click away δημιουργεί, παρά λύνει τα προβλήματα και θα το πληρώσουμε αυτό», τόνισε ο κ. Καφούνης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ