Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την Αττική

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την Αττική. Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την περιφέρεια Αττικής.

Η πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει από την Παρασκευή με τα Ιόνια νησιά και την Ήπειρο να είναι οι πρώτες περιοχές που συμμετείχαν στην νέα διαδικασία. Σταδιακά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα του προγράμματος, θα ανοίξει και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στον πρωθυπουργό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή από τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Τονίστηκαν –μεταξύ άλλων- τα οφέλη του προγράμματος για τους πολίτες, σε όρους όχι μόνο ποιότητας ζωής, αλλά και της μεγάλης εξοικονόμησης στην κατανάλωση ενέργειας και στο κόστος θέρμανσης και ψύξης των κατοικιών που αναβαθμίζονται ενεργειακά. Οι πολίτες μπορούν να παίρνουν πληροφόρηση για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exoikonomo2020.gov.gr. Στις σχετικές ενότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και τις σχετικές ανακοινώσεις. Ταυτόχρονα αποκτούν πρόσβαση σε όλο το πληροφοριακό υλικό του προγράμματος (Οδηγός Εφαρμογής, Παραρτήματα, κλπ.). Στη ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνονται επίσης Εγχειρίδια για την χρήση του πληροφοριακού συστήματος καθώς και συχνές ερωτοαπαντήσεις.

Για γενικές πληροφορίες – ερωτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το helpdesk του προγράμματος: Τηλέφωνο: 210 6241829, Ώρες λειτουργίας 07:00 – 21:00 Δευτέρα – Παρασκευή, E-mail: support exoikonomo2020.gr.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here