Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι και γιατί δεν πληρώθηκαν

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι και γιατί δεν πληρώθηκαν. Νέα υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στο supportemployees.services.gov.gr πρέπει να υποβάλλουν  οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έλαβαν τα 800 ευρώ από την πληρωμή της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, λόγω του ότι η πληρωμή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί  καθώς τα ποσά έχουν ήδη καταβληθεί στο τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.

Ειδικότερα, 33.468 μισθωτοί σε αναστολή τον Νοέμβριο δεν κατέστη δυνατό να συμπεριληφθούν στην μεγάλη πληρωμή που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και εξόφλησε συνολικά 445.365 δικαιούχους εργαζόμενους με 251,66 εκατομμύρια ευρώ. 14.736 εργαζόμενοι που δεν είχαν πληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου λόγω λαθών κι αστοχιών εξοφλήθηκαν. Μετά από ορθές επαναλήψεις των δηλώσεών τους από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις) κατέστη εφικτό να πληρωθούν.

Σε επόμενη πληρωμή, παραπέμπονται 23.866 εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται τώρα να προβούν σε υποβολή δήλωσης. Το σύστημα Εργάνη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοικτή και δέχεται δηλώσεις. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να αποδεχθούν την δήλωση αναστολής του εργοδότη τους, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλλουν δήλωση εκτός κι αν θέλουν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ.

Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο. Μόνο οι εργαζόμενοι που τίθενται για 1η φορά σε αναστολή υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο «Εργάνη», μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη. 9.602 εργαζόμενοι που εμφανίζονται στο σύστημα «Εργάνη» με πολλαπλή πλήρη απασχόληση ελέγχεται αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής και το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here