Επίδομα 800 ευρώ: Πότε και πώς θα πάρουν τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι που δεν πληρώθηκαν


Επίδομα 800 ευρώ: Περισσότεροι από 33.000 εργαζόμενοι δεν έλαβαν την ειδική αποζημίωση Νοεμβρίου με βάση τα 800 ευρώ.

Στην μεγάλη πληρωμή που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή εξοφλήθηκαν συνολικά 445.365 δικαιούχοι εργαζόμενοι με 251,66 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, συμπεριλήφθηκαν και 14.736 εργαζόμενοι κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων, που δεν είχαν πληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου λόγω λαθών κι αστοχιών. Μετά από ορθές επαναλήψεις των δηλώσεών τους από τους εργοδότες, (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις) κατέστη εφικτό να πληρωθούν.

Εκτός της μεγάλης πληρωμής της ειδικής αποζημίωσης Νοεμβρίου με βάση τα 800 ευρώ έχουν μείνει 33.468 εργαζόμενοι σε αναστολή τον Νοέμβριο αλλά δεν εισέπραξαν τα 800 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης την περασμένη Παρασκευή.

Ποιοι εργαζόμενοι θα πληρωθούν:

  • 23.866 εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν – σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας – την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται τώρα να προβούν σε υποβολή δήλωσης. Το σύστημα Εργάνη και ειδικότερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr παραμένει ανοικτή και δέχεται δηλώσεις. Οπότε οι εν λόγω εργαζόμενοι πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να αποδεχθούν την δήλωση αναστολής του εργοδότη τους, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλλουν δήλωση εκτός κι αν θέλουν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ.

Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο. Μόνο οι εργαζόμενοι που τίθενται για πρώτη φορά σε αναστολή υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο «Εργάνη», μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη.

  • 9.602 εργαζόμενοι που εμφανίζονται στο σύστημα «Εργάνη» με πολλαπλή πλήρη απασχόληση και ελέγχεται αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Υπενθυμίζεται πως για τον Νοέμβριο ορίστηκε ότι σε περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης, ο εργαζόμενος δεν δικαιούται την αποζημίωση αν δεν έχει τεθεί σε αναστολή από τον εργοδότη που τον απασχολεί με πλήρες ωράριο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής και το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ