Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση – Προθεσμίες και προϋποθέσεις


Αναδρομικά – κληρονόμοι: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να δουν τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι αναδρομικών κληρονόμων

Η πλατφόρμα για τα αναδρομικά κληρονόμων είναι ανοιχτή από τo τέλος Νοεμβρίου και οι δικαιούχοι διεκδικούν ποσά που, σε κάποιες περιπτώσεις, ξεπερνούν τις 11.000 ευρώ.

Βασικές προϋποθέσεις για να αναγνωριστούν αναδρομικά σε κληρονόμους είναι ο θανών συνταξιούχος να ζούσε στο διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 και να έπαιρνε εκείνη την περίοδο κανονικά τη σύνταξή του. Επιπλέον, ο συνταξιούχος θα πρέπει να είχε υποστεί τις περικοπές των νόμων 4093 και 4051.

Για το ζήτημα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πάρουμε στην ΕΡΓΑΝΗ το πρώτο κύμα των αιτήσεων» επισημαίνοντας πώς αν έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία «θα τους πληρώσουμε ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι κληρονόμοι που δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις για τα αναδρομικά λόγω μη συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περιθώριο να τα καταθέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι, όπως είπε, καλύπτονται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όσοι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία θα λάβουν φέτος διπλό το ποσό στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ