Προειδοποίηση ΕΟΦ – INTERPOL: Προσοχή σε απόπειρες πώλησης ψευδεπίγραφων εμβολίων COVID-19


Σε ενημέρωση σχετικά με την προειδοποίηση της INTERPOL ότι διαπιστώνεται ιδιαίτερη δραστηριοποίηση παράνομων κυκλωμάτων για πώληση ψευδεπίγραφων φαρμάκων και ιδιαίτερα εμβολίων για τον COVID-19, προέβη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προς όλους τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο του φαρμάκου.

Όπως αναφέρει, ήδη σε κάποιες χώρες υπήρξαν κρούσματα, τόσο διαδικτυακά, όσο και σε φυσικό επίπεδο, καθώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν «νωρίτερα» εμβόλια ή «ασφαλέστερα» και πιο «αποτελεσματικά» φάρμακα, επηρεαζόμενοι από εξαιρετικές προσφορές και παραπλανητικές διαφημίσεις.

Τονίζουμε πως ο ΕΟΦ ενστερνίζεται πλήρως την προειδοποίηση και καλεί όλους σε επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό οποιαδήποτε δελεαστική προσφορά ή πληροφορία προκύψει για την προμήθεια φαρμάκου εκτός της νόμιμης εφοδιαστική αλυσίδας, και ιδιαιτέρως όσον αφορά το εμβόλιο για τον COVID-19, εκτός του πλαισίου του εθνικού σχεδιασμού που έχει ήδη δρομολογήσει και ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

Όπως υπογραμμίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ): «Η προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτών και επιχειρήσεων αναμένεται να ενταθεί όσο διαρκεί η πανδημία, και ειδικά τώρα που επίκειται η έγκριση των πρώτων εμβολίων για τον COVID-19 και η έναρξη των εμβολιασμών».

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως μέσω διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε εξαιρετικό κίνδυνο την υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή του ασθενούς – καταναλωτή που θα τα χρησιμοποιήσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ