Θεοδωρικάκος: «Σημασία έχει να είμαστε εδώ όλοι οι Έλληνες και τα επόμενα Χριστούγεννα»


«Σημασία δεν έχει πόσο καταναλωτικά θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά να είμαστε όλοι οι Έλληνες εδώ, του χρόνου» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο υπουργός Εσωτερικών Τακης Θεοδωρικάκος, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η κριτική είναι αποδεκτή, αρκεί να στηρίζεται στην αλήθεια.

Μάλιστα, εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα για ψέματα σε σχέση με την μείωση προσωπικού του ΕΣΥ, ζητώντας να ανασκευάσει.

Αναφερόμενος στο πως θα βρει την χώρα η επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

«Και τον επόμενο χρόνο προχωράμε με σταθερά βήματα, στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να κερδίσει χρόνο. Γίνεται πράξη το νέο σύστημα προσλήψεων, με προτεραιότητα στην εμπέδωση της αξιοκρατίας. Ο πρώτος διαγωνισμός θα γίνει στο α’ εξάμηνο του 2022. Είναι μια μεταρρύθμιση που αγκαλιάζει τις ανάγκες και την προοπτική ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Θεσμοθετείται η τηλεργασία. Εγκαινιάζονται θεσμικά οι σχέσεις του κράτους με το εθελοντικό κίνημα, μια ισχυρή εφεδρεία αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας αλλά και ανάπτυξης, για την Ελλάδα του αύριο με νομοσχέδιο στο πρώτο τετράμηνο της νέας χρονιάς. Μέσα στο 2021, πραγματοποιείται ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός αλλογενών, αλλοδαπών, για την πολιτογράφησή τους» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα ο Υπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη της αυτοδιοίκησης με 550 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ