Σαρκοφαγική Δίαιτα: Εκτός από κιλά χάνεις και την υγεία σου


Μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών και ανόργανων συστατικών που προκαλούν απώλεια οστού και βλάβη ή αποτυχία οργάνων. Η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και φυτικών τροφίμων είναι μια καλύτερη διατροφική και περιβαλλοντική επιλογή.

Οι λάτρεις αναφέρουν τα οφέλη της απαιτητικής διατροφής τους που αλλάζουν τη ζωή, η οποία περιλαμβάνει μόνο την κατανάλωση βοείου κρέατος, νερού και αλατιού. Οι παραλλαγές της διατροφής περιλαμβάνουν την προσθήκη αυγών, γαλακτοκομικών, μπαχαρικών και καφέ, αλλά η ουσία είναι ξεκάθαρη: Η σαρκοφαγική δίαιτα έχει να κάνει με την κατανάλωση κυρίως κρέατος. 

Ενώ τα γενικά ευρήματα της έρευνας υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα προγράμματα κατανάλωσης χαμηλών υδατανθράκων μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους, λίγα έχουν μελετηθεί για περισσότερο από ένα χρόνο για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους για δια βίου χρήση. Αλλά αυτή η διατροφή δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα χαμηλών υδατανθράκων – είναι ένα εντελώς αποκλειστικό σχέδιο που είναι εξαιρετικά περιοριστικό για όλους. Δεν υπάρχει τρόπος να επιβιώσετε με δίαιτα μόνο με βάση το κρέας χωρίς να υποφέρετε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ανεπάρκειες βιταμινών και ανόργανων συστατικών μπορούν να οδηγήσουν σε περιττό σωματικό πόνο, απώλεια οστών, βλάβη οργάνων και, τελικά, ολική ανεπάρκεια οργάνων.

Ενώ πολλοί λάτρεις των χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να μπουν στον πειρασμό να πάνε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, η σαρκοφαγική δίαιτα υπονοεί ότι το 0% των θερμίδων σας προέρχονται από διαιτητικούς υδατάνθρακες – μια πρακτική που είναι εξαιρετικά μη βιώσιμη για μεγάλα διαστήματα. Ακόμα και τα νόστιμα, γεμάτα με θρεπτικά συστατικά τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που συνήθως παίρνουν το πράσινο φως, όπως το σπανάκι, τα αμύγδαλα, ο σολομός και το αβοκάντο είναι εκτός μενού. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, φρούτα, φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι από τις πιο θρεπτικές στον κόσμο. Για παράδειγμα, η μεσογειακή διατροφή ενθαρρύνει την κατανάλωση  φυτικών τροφίμων πάνω απ ‘όλα, και έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου σε πληθώρα πληθυσμών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα είναι γεμάτα με φυτικά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φυτοθρεπτικά συστατικά και που δεν υπάρχουν στα ζωικά προϊόντα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ