Κορονοϊός – Σχολεία: Στόχος της επιτροπής να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου – Τι λένε οι ειδικοί


Σχολεία: Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι έτοιμη να εισηγηθεί να ανοίξουν και πάλι στις 7 Ιανουαρίου, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις αίθουσες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πριν από μια εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου όταν και θα αρχίσουν οι διακοπές των μαθητών για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία που είθισται να επανέρχονται σε λειτουργία τα σχολεία μετά τις γιορτές, τα παιδιά θα επιτρέψουν στις αίθουσες ή αν θα στηθούν ξανά μπροστά σε υπολογιστές, λάπτοπ και τάμπλετ για να συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.

Πέρα από την αισιοδοξία που είχε εκφραστεί από πλευράς κυβέρνησης, ακόμα και δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό πως υπάρχει και η σχετική πρόθεση από πλευράς της επιτροπής, έτσι ώστε να γίνει εισήγηση για να ανοίξουν εκείνη την ημέρα οι σχολικές αίθουσες και να επιστρέψουν στη φυσική τους παρουσία μαθητές και εκπαιδευτικοί.

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα, τα παιδιά είναι εδώ και πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος που είναι οι αίθουσες και τα σχολεία τους», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Είναι σαφές πως κλείσαμε τα σχολεία γιατί το επιδημιολογικό φορτίο ήταν πολύ μεγάλο στις αρχές Νοεμβρίου, όχι γιατί τα παιδιά μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό. Το μεγάλο φορτίο και η κινητικότητα ήταν αυτά που μας ανάγκασαν να εισηγηθούμε το κλείσιμο των σχολείων», υπογράμμισε.

Όσο για την εισήγηση που υπάρχει, η κ. Παπαευαγγέλου ήταν σαφής. «Στόχος είναι να γυρίσουν τα παιδιά στα θρανία τους στις 7 Ιανουαρίου», είπε χαρακτηριστικά ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχεδιασμός έτσι ώστε να υπάρξει τμηματικό άνοιγμα ανάλογα με το φορτίο που υπάρχει σε κάθε περιφερειακή ενότητα, υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικές ενότητες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ