Δεν ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμυντικές δαπάνες


Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες που παρουσιάσει στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του θα επιλέξει το «παρών» – παρά την «παράδοση» που θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το πράττει.

«Δεν θα υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες, γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε αλλά ούτε θα τις καταψηφίσουμε λόγω της συγκυρίας που περνά η χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομέας Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφεραν στο Newsbomb.gr κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι το υπουργείο Άμυνας δεν εξηγεί προς τα που θα κατευθυνθούν τα αυξημένα κονδύλια που προβλέπονται για το 2021, τονίζοντας πως δεν σκοπεύουν να δώσουν «λευκή επιταγή σε μια αναξιόπιστη κυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρσι είχε υπερψηφίσει τις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε καταψηφίσει το 2012 και το 2013, ενώ είχε υπερψηφίσει το 2014.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ