Αγγλία Lockdown: Αυστηρότερα μέτρα λόγω παραλλαγής του ιού

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται ότι η νέα παραλλαγή κορωνοϊού σχετίζεται με ταχύτερη εξάπλωση του στο ηνωμένο Βασίλειο. Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που μπορεί να σχετίζεται με ταχύτερη εξάπλωση έχει εντοπιστεί στη νοτιοανατολική Αγγλία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Matt Hancock.

Ωστόσο, οι ερευνητές απάντησαν με σκεπτικισμό στον ισχυρισμό. Ο Eric Topol στο Ινστιτούτο Ερευνών Scripps είπε: “Αυτό θα απαιτήσει αυστηρή αξιολόγηση πριν επιβεβαιωθεί¨. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Matt Hancock είπε, «Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι αυτή η παραλλαγή αναπτύσσεται ταχύτερα από την υπάρχουσα παραλλαγή». Πάνω από 1000 περιπτώσεις που εμπλέκουν αυτήν την παραλλαγή έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε, υποδηλώνοντας ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, καθώς η αναγνώριση του ιού απαιτεί αλληλουχία, κάτι που δεν γίνεται κανονικά. Ωστόσο, ο Hancock είπε επίσης ότι παρόμοιες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί σε άλλες χώρες τους τελευταίους μήνες και δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες ή να αποφύγει την προστασία του εμβολίου. Οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να αναλύουν τα δεδομένα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυστηρότεροι περιορισμοί θα εισαχθούν στο Λονδίνο, και σε τμήματα του Essex και του Hertfordshire, από την Τετάρτη λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων. Αυτές οι περιοχές τίθενται στην κατηγορία 3, το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών, το οποίο μεταξύ άλλων σημαίνει μπαρ, παμπ, καφετέριες, εστιατόρια και κοινωνικά κλαμπ κλειστά, εκτός από τις υπηρεσίες παράδοσης. Ορισμένα σχολεία στο Λονδίνο κλείνουν νωρίτερα πριν από τις διακοπές ή μετακινούν μαθήματα στο διαδίκτυο λόγω της αύξησης των αριθμών κρουσμάτων. Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά παρά τους φόβους ότι οι ηλικιωμένοι συγγενείς κινδυνέυουν να έχουν μολυνθεί τα Χριστούγεννα.

«Τις τελευταίες έξι εβδομάδες είδαμε μία μεγάλη, εκθετική αύξηση του ιού σε όλο το Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρτφορντσιρ. Αποφασίσαμε, επομένως, να θέσουμε το ευρύτερο Λονδίνο, το νότιο και δυτικό Έσσεξ και τις νότιες περιοχές του Χέρτφορντσιρ στην κλίμακα 3, δηλαδή στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού», ανέφερε ο Χάνκοκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here