Ιστορικές στιγμές στις ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός – Σε εξέλιξη η μεταφορά των εμβολίων


Ξεκίνησε σήμερα σε ΗΠΑ και Καναδά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, λίγες μόλις ημέρες αφότου ξεκίνησε στη Βρετανία 

Μια τεράστια επιχείρηση διανομής των εμβολίων των Pfizer/BioNTech βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι φιλοδοξούν να εμβολιάσουν 20 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου φεύγουν από το εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν και αναμένεται να φτάσουν σήμερα στις 50 πολιτείες με φορτηγά και αεροπλάνα.

Μια πρώτη παρτίδα του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού το οποίο αναπτύχθηκε και παράγεται από την αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech παραδόθηκε χθες στον Καναδά, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μέσω Twitter.

«Η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech εναντίον της COVID-19 έφθασε στον Καναδά», ανέφερε ο Τριντό. «Αυτό είναι καλό νέο. Αλλά η μάχη εναντίον της COVID-19 δεν τέλειωσε. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, ας διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την επαγρύπνησή μας».

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της κυβέρνησης είχε αναγγείλει πως αναμένονταν 30.000 δόσεις του εμβολίου εντός ημερών. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, οι καναδικοί ρυθμιστικοί φορείς χορήγησαν άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου.

Ο Καναδάς αναμένει να λάβει 249.000 δόσεις του εμβολίου ως τα τέλη του Δεκεμβρίου. Αρκούν για να εμβολιαστούν δημοσία δαπάνη 124.500 άνθρωποι μέσα στη χρονιά.

Αυτή είναι η πρώτη Αμερικανίδα που έλαβε το εμβόλιο

Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σήμερα στις ΗΠΑ και μια νοσοκόμα εντατικής στη Νέα Υόρκη είναι από τους πρώτους Αμερικανούς που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό.

Η νοσοκόμα Sandra Lindsay εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Northwell LIJ στο Long Island της Νέας Υόρκης και εμβολιάστηκε το πρωί σε ζωντανή σύνδεση με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

nosileftria.jpg
Αυτή είναι η πρώτη Αμερικανίδα που έλαβε το εμβόλιοASSOCIATED PRESS

«Δεν ένιωσα τίποτα το διαφορετικό απ’ όταν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο», δήλωσε η Λίντσεϊ.

«Νιώθω αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη. Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία. Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου στην ιστορία μας. Θέλω να ενσταλάξω την εμπιστοσύνη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ