Στη δίνη της κακοκαιρίας η Χίος και η Ξάνθη


Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χίος – Ιδιαίτερα ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις σε όλο το νησί, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μετά τα μεσάνυχτα η βροχή ήταν ραγδαία, στη συνέχεια υπήρξε μία μικρή ύφεση, αλλά τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και πάλι μετά τις 3:00 τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις 6:00 το πρωί.

Επί ποδός πολέμου από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία αφού τα συμβάντα έπεφταν σαν την… βροχή.

Οι Πυροσβέστες αναγκάστηκαν να συνδράμουν σε 51 περιστατικά άντλησης υδάτων, σε υπόγεια ακόμα και ισόγεια, σε σπίτια, γκαράζ και αποθήκες. Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια και Δήμος.

Ακολουθεί βίντεο από το Κοντάρι, την πόλη της Χίου, τον Καρφά την Λαγκάδα και τις Καρυές με το μέγεθος της κακοκαιρίας.

Οι Πυροσβέστες αναγκάστηκαν να συνδράμουν σε 51 περιστατικά άντλησης υδάτων, σε υπόγεια ακόμα και ισόγεια, σε σπίτια, γκαράζ και αποθήκες. Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια και Δήμος.

Tα καιρικά φαινόμενα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση στην περιοχή.

Η ΠΥ Χίου αναφέρει:

Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου δέχτηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Δεκεμβρίου 2020 πενήντα (50) κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, εκ των οποίων οι δεκαπέντε (15) ήταν άνευ ενεργειών λόγω χαμηλής στάθμης υδάτων, και μία (1) παροχή βοηθείας (κοπή δέντρου).

Τεράστιες καταστροφές στην Ξάνθη

Βιβλική καταστροφή στην Ξάνθη μετά από την προχθεσινή κακοκαιρία. Ολόκληρες εκτάσεις με σιτηρά, κριθάρια και δενδρώδεις καλλιέργειες πλημμύρισαν, ενώ η στάθμη της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας ανέβηκε επικίνδυνα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αβδήρων, κ. Αθανάσιος Κριτσίνης, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος αν ανέβει κι άλλο η στάθμη του νερού της λιμνοθάλασσας, να χαθούν 200 τόνοι ψάρια.

Στο χωριό Σέληνο της Ξάνθης, η πλημμύρα μαλάκωσε τόσο πολύ το χώμα, που κατέρρευσε ένας ολόκληρος υδατόπυργος.

Στη Βιστωνίδα του Νομού Ξάνθης, εξαιτίας της βροχής η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα, δεδομένου ότι στη λιμνοθάλασσα, ξεχύνονται 4 ποτάμια.

Πηγή:korinthostv.gr/GRTIMES / Chiosin.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ