Μόσιαλος – ανάρτηση κορωνοϊός: «Φύλακας της Χρονιάς» ο πρώτος γιατρός που σήμανε συναγερμό για κορωνοϊό


Τις προηγούμενες μέρες το αμερικανικό περιοδικό TIME ανακοίνωσε τα πρόσωπα της χρονιάς. Μεταξύ αυτών στην κατηγορία «Φύλακας της Χρονιάς» (Guardian of the Year) νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικάνος επιστήμονας Άντονι Φάουτσι και το υγειονομικό προσωπικό για τη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλία Μόσιαλο «ο Φύλακας της Χρονιάς» θα έπρεπε να είναι ο Κινέζος γιατρός Λι Γιενλιάνγκ, που ήταν ο πρώτος που σήμανε συναγερμό για την πανδημία τον περασμένο Δεκέμβριο. Φιμώθηκε και προφυλακίστηκε από τις κινεζικές αρχές για το θάρρος και την τιμιότητα που επέδειξε. Ο Λι Γιενλιάνγκ προσβλήθηκε από τον ιό και πέθανε στην πόλη Ουχάν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του:

«To Time Magazine ανακήρυξε τον σημαντικό επιστήμονα Anthony Fauci ‘Guardian of the Year’. Έχουν δίκιο για τις ΗΠΑ. Αλλά όχι σε παγκόσμιο επίπεδο. Για εμένα ο ‘Guardian of the Year’ είναι ο Κινέζος γιατρός Λι Γιενλιάνγκ που ήταν ο πρώτος που σήμανε συναγερμό για την πανδημία τον περασμένο Δεκέμβριο. Φιμώθηκε και προφυλακίστηκε από τις Κινεζικές αρχές για το θάρρος και την τιμιότητα που επέδειξε. Ο Λι Γιενλιάνγκ προσβλήθηκε από τον ιό και πέθανε στην πόλη Ουχάν τον περασμένο Φεβρουάριο».

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ