Κικίλιας: Συνεχίζει να είναι κρίσιμη η κατάσταση – Υπό πίεση βρίσκεται το ΕΣΥ


Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών θα δοθούν από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμού

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε το πρωί Τρίτης (15/12) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραμένει υπό πίεση συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε προσοχή για ακόμα μια φορά στους πολίτες λέγοντας «αν τηρήσουμε τους κανόνες μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε στην αρχή τους τέλους της πανδημίας.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, στον Ant1, λέγοντας παράλληλα ότι είναι κατανοητή η κούραση των πολιτών συμπληρώνοντας, «ας μη γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθούμε σε δυσχερή θέση τον Ιανουάριο».

Αναφορικά με το εμβόλιο υπογράμμισε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους εμπλεκόμενους λέγοντας ότι θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως εθνική προσπάθεια. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι σε αυτή τη διαδικασία είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα αλλά είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπιστούν μα επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια.

Τέλος ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί βήμα προς βήμα το σχέδιο για τον εμβολιασμό και οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι οι υγειονομικοί που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε παράλληλα να δώσουν και το παράδειγμα.

Ξεκαθάρισε πως οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών θα δοθούν από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμού με υπεύθυνο τρόπο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ