FDA γουρούνι: Έγκριση γενετικά τροποποιημένου χοίρου για προϊόντα υγείας


FDA έγκριση: Γενετικά τροποποιημένου χοίρου για προϊόντα υγείας και διατροφής. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε τη Δευτέρα (14/12) ότι ενέκρινε ένα γενετικά τροποποιημένο χοίρο του οποίου το σώμα δεν παράγει συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στους ανθρώπους.

Οι χοίροι θα πρέπει να παράγουν κρέας που είναι ασφαλές για κατανάλωση, όργανα και ιστούς ασφαλή για μεταμοσχεύσεις και για άλλες βιοϊατρικές χρήσεις για άτομα αλλεργικά στην ένωση– ζάχαρη που βρίσκεται στην επιφάνεια των ζωικών κυττάρων γνωστό ως alpha-gal (αλεργεία στο κρέας θηλαστικών), ανέφερε η FDA.

Μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν αλλεργία στην αλλεργία που μερικές φορές προκαλείται από ένα τσίμπημα κρότωνα (τσιμπούρι). “Η σημερινή πρώτη έγκριση ενός ζωικού προϊόντος βιοτεχνολογίας τόσο για τα τρόφιμα όσο και ως πιθανή πηγή για βιοϊατρική χρήση αποτελεί τεράστιο ορόσημο για την επιστημονική καινοτομία”, δήλωσε ο Επίτροπος του FDA Δρ.Stephen Hahn. Το Revivicor είναι ένα στέλεχος από το PPL θεραπευτικό, το οποίο παρήγαγε το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ένα ενήλικο θηλαστικό: Η Ντόλυ (πρόβατο)1996.  Τα προϊόντα που παράγονται από τα σώματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από άτομα με το σύνδρομο αυτό, ανέφεραν αξιωματούχοι του FDA σε ενημέρωση των ΜΜΕ. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την ηπαρίνη που αραιώνει το αίμα, η οποία παράγεται από έντερα χοίρων, καθώς και μεταμοσχεύσεις ιστών ή οργάνων.

Το 2009, ο FDA ενέκρινε το πρώτο προϊόν που παρασκευάζεται από γενετικά τροποποιημένα ζώα- ένα αντιπηκτικό που χρησιμοποιείται για την πρόληψη των θρόμβων του αίματος σε ασθενείς με σπάνια ασθένεια γνωστή ως κληρονομική ανεπάρκεια αντιθρομβίνης. Υπάρχει επίσης μια θεραπεία, η οποία παρασκευάζεται από τα αυγά των γενετικά τροποποιημένων κοτόπουλων και χρησιμοποιείται για τη ίαση ατόμων με σπάνια ανεπάρκεια πρωτεϊνών και ένα προϊόν που παρασκευάζεται από το γάλα των γενετικά τροποποιημένων κουνελιών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης μορφής αιμοφιλίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ