Αντιεξουσιαστές στο γραφείο της Σοφίας Νικολάου – Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές


Στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου εμφανίστηκαν το πρωί της Τρίτης (15/12) αντιεξουσιαστές.

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή πολύ γνωστού αντιεξουσιαστή, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλα άτομα στην καταδρομική «επίσκεψη» με μηχανάκια στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, στην οδό Αμερικής στο Κολωνάκι.

Ο συλληφθέντας, προσήχθη μαζί με ακόμα ένα άτομο, με καταγωγή από την Ιταλία, και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τελικά η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία της εξύβρισης και της απειλής.

Σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή του Ιταλού, ο οποίος προσήχθη μαζί του στο Κολωνάκι. Αύριο Τετάρτη οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου έχει εξαγγελθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των ατόμων πέταξε φέιγ βολάν για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Οι δύο συλληφθέντες υπογράφουν κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Οι αστυνομικοί που την προστατεύουν για να μπορεί να διαπράττει ανενόχλητη το δολοφονικό της έργο μας συνέλαβαν. Με αυτήν την παρέμβαση επιχειρήσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες έγκλειστους-έγκλειστες των φυλακών. Σ’ εκείνους και εκείνες που οι ζωές τους για το σύστημα παραμένουν διαχρονικά αναλώσιμες και απαξιωμένες. Η γ.γ. εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αποτελεί ένα λαομίσητο πρόσωπο για την κοινωνία και ειδικά για τους έγκλειστους και τις έγκλειστες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι «καταδικάζουμε τη σημερινή επιχείρηση εκφοβισμού της Γεν. Γραμ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, από τους γνωστούς πλέον αγνώστους, αλλά και τη στοχοποίησή της από τα φερέφωνα του μίσους και του διχασμού. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να κάνουν το ίδιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ