Κρήτη: Τι πρέπει να κάνουν όσοι ήρθαν σε επαφή με τους ψευτογιατρούς


Με αφορμή τη δράση των ψευτογιατρών καθώς και το «φαινόμενο» της συγκεκριμένης απάτης, η οποία έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης τις τελευταίες ημέρες, αλλά και όχι μόνο, μίλησε η Παιδοχειρουργός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Ειδικότερα, η κ. Ορφανουδάκη μέσω skype μίλησε στο Κρητικό Κανάλι, με αφορμή το ζευγάρι απατεώνων που δήλωναν γιατροί και είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν «πλούσιο» πελατολόγιο, τάζοντας θεραπείες ακόμη και σε βαριά νοσούντες.

Η κ. Ορφανουδάκη, αρχικά προέτρεψε όσους έχουν έρθει σε επαφή με το ζευγάρι να σπεύσουν στην αστυνομία. Συγκεκριμένα είπε «αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι όποιος έχει έρθει σε επαφή μαζί τους να πάει στην Αστυνομία, αλλά και στον Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να δούμε τουλάχιστον», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ποιο είναι το εύρος της ζημιάς που έχει γίνει».

Όπως τόνισε «η Ασφάλεια Χανίων περιμένει κι άλλα θύματα να καταθέσουν», το θετικό ωστόσο όπως ανέφερε είναι ότι «δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια ανθρώπινης ζωής, ωστόσο δεν έχουν προλάβει να επεξεργαστούν τους 210 φακέλους που έχουν βρει, καθώς είναι μικρό το διάστημα και απαιτείται χρόνος».

Ελπίζουμε όπως τόνισε «να μην έχει γίνει μεγάλη ζημιά στον κόσμο», ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων είναι ότι δεν πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη. Όποιος θέλει πληροφορίες για οποιοδήποτε ιατρείο της περιοχής μας, μπορεί να μας τις ζητήσει», τόνισε η κ. Ορφανουδάκη.

Ακολουθεί το απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

Πηγή – neakriti.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ