Κατασκοπεία στη Ρόδο: Ψάχνουν τρεις επαφές του γραμματέα του τουρκικού προξενείου


Κατασκοπεία στη Ρόδο: Σε Ελλάδα αλλά και Τουρκία οι επαφές του 35χρονου γραμματέα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών

Οι δύο επαφές στην Ελλάδα φαίνεται να είχαν τακτικές επικοινωνίες και συναντήσεις με τον 35χρονο.

Πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος θέλουν τον έναν εξ αυτών να είναι στέλεχος άλλου τουρκικού προξενείου, είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Κομοτηνή.

Όσο για την στενή επαφή στην Τουρκία οι ελληνικές αρχές, κατά την ίδια πηγή, έχουν στοιχεία ταυτότητας και αναζητούν να δουν αν είναι τα πραγματικά.

Αυτό που ψάχνουν από ΕΥΠ και αστυνομία είναι αν αυτά τα τρία άτομα ανήκουν σε κάποιο μεγαλύτερο δίκτυο στρατολογημένων ατόμων όπως ο 56χρονος μάγειρας που έχει ομολογήσει ότι έδινε πληροφορίες στο καθεστώς Ερντογάν.

Οι ελληνικές αρχές αναμένουν τώρα την απολογία του 35χρονου γραμματέα την προσεχή Παρασκευή ενώ αν ασκηθούν διώξεις σε βάρος του εμφανίζονται έτοιμες να υποβάλουν αίτημα άρσης τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν οικονομικά ανταλλάγματα για τις πληροφορίες που έφταναν στα χέρια του.

Ο 56χρονος μάγειρας, πάντως, έχει υποστηρίξει ότι δεν έπαιρνε χρήματα για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που παρέδιδε αλλά «το έκανε για την πατρίδα του, την Τουρκία».

Την ίδια ώρα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ κάνουν φύλλο και φτερό τους 8 υπολογιστές, τα 6 USB και τα 4 κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο ελπίζοντας από αυτά να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ