Άντονι Φάουτσι: Υπό δύο προϋποθέσεις θέτει την επίτευξη ανοσίας αγέλης στις ΗΠΑ

Άντονι Φάουτσι: Η επίτευξη ανοσίας της αγέλης θα επιτευχθεί στις ΗΠΑ έως το καλοκαίρι του 2021 – υπό δύο προϋποθέσεις – επισήμανε ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Άντονι Φάουτσι

Συγκεκριμένα, όπως προειδοποίησε o κ. Φάουτσι η επίτευξη αυτού του στόχου εξαρτάται τόσο από το πόσο αποτελεσματικά διανέμονται τα εμβόλια, όσο και από το εάν οι άνθρωποι έχουν πειστεί να κάνουν τον εμβολιασμό.

Οι ΗΠΑ προς το παρόν έχουν εγκρίνει για επείγουσα χρήση μόνο το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech, συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη πρώτης γραμμής και τις ευπαθείς ομάδες, αλλά προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτό και άλλα εμβόλια για τον γενικό πληθυσμό γύρω στις αρχές της άνοιξης.

«Η πραγματική ουσία είναι: πότε εμβολιάζεται η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού, ώστε να μπορούμε να έχουμε αυτήν την ομπρέλα της ασυλίας της αγέλης» διερωτήθηκε.

«Πιστεύω, εάν είμαστε αποτελεσματικοί και πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, μπορούμε να το πετύχουμε μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021. Δηλαδή, μέχρι το τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού» τόνισε στο MSNBC.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here