Κορονοϊός – Παγώνη: Αντίθετη με το τραπέζι των εννέα ατόμων – «Ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά»


Κάθε άλλο παρά καθησυχαστική εμφανίστηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως  έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες

Αρνητική τόσο στο εορταστικό τραπέζι των εννιά ατόμων, καθώς ο κορονοϊός μεταφέρεται πολύ εύκολα ενδοοικογενειακά, όσο και με το άνοιγμα των εκκλησιών, εμφανίστηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, η κα Παγώνη κρούει «καμπανάκι» κινδύνου λέγοντας ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να συνωστίζονται, ειδικότερα στα μικρά μαγαζιά. Παράλληλα για τις εκκλησίες επεσήμανε ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν μόνο με τους ιερείς και τους ψάλτες. «Ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση», συμπλήρωσε.

Η ίδια στη συνέχεια τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες, καθώς το Ιανουάριο ξεκινούν και άλλες ιώσεις. Η κα Παγώνη ανέφερε στη συνέχεια «ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά». Θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προσταστίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού.

Τέλος στην ερώτηση για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, η κ. Παγώνη σχολίασε, «πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα; Τα κρούσματα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες με τα μέτρα που είναι σε ισχύ να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ