Ενοίκιο Επιχειρήσεις: Μείωση κατά 80% των πληττόμενων επιχειρήσεων για 2 μήνες


Ενοίκιο Επιχειρήσεις: Μείωση κατά 80% των πληττόμενων επιχειρήσεων για 2 μήνες. Νέα ελάφρυνση στις αποδεκατισμένες επιχειρήσεις από την πανδημία, με μείωση του ενοικίου για δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του.

Όπως ο ίδιος είπε, η κοινωνία βρίσκεται στο επίκεντρο του προϋπολογισμού 2021 και η συγκυρία τον φέρνει να ακολουθεί 2 παράλληλους δρόμους: την ανακούφιση των συνεπειών της πανδημίας και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που προωθούν τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη, με στόχο την κατάργηση των ανισοτήτων και την αύξηση του δημόσιου πλούτου προς όφελος όλων, για μια Ελλάδα που παράγει, εξάγει και ευημερεί.

“Θα ήταν ευχής έργον να συμφωνήσουμε σε αυτό, ακόμη κι αν πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί διαφορετικά”, είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, συμπληρώνοντας ότι “για μας, είναι κεντρική επιλογή αυτής της παράταξης η μείωση των ανισοτήτων”. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2021 ουσιαστικά ενσωματώνει δύο χρονιές σε μία στο πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ότι θα επεκταθεί η στήριξη για όσο είναι αναγκαίο, με μέτρα ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν το 2020.

“Προωθούνται οι τομές εκείνες που θα φέρουν ξανά τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης”, επεσήμανε, τονίζοντας πως “το εμβόλιο είναι το σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο της μετα-Covid εποχής και σε αυτές τις συνθήκες είναι προσαρμοσμένος ο προϋπολογισμός. Ο οποίος συντάχθηκε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, με αβέβαια στοιχεία και το τέλος της κρίσης άγνωστο, αλλά είναι σαφής και ειλικρινής”. Επιπλέον ο πρωθυπουργός είπε: Αυτό είναι για το κεφάλαιο; Ή για τους μικρομεσαίους; Και μικρούς. Οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. 200 αντί για 1000 ευρώ. Ταυτόχρονα η επιστρεπτέα 5 θα έρθει τον Ιανουάριο με κατώτατο όριο ενίσχυσης 1000 ευρώ για όλους τους δικαιούχους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ