Κομισιόν Εμβολιασμοί : Η Ευρώπη θα ξεκινήσει την ίδια μέρα τους εμβολιασμούς


Κομισιόν Εμβολιασμός: Η Ευρώπη θα ξεκινήσει την ίδια μέρα τους εμβολιασμούς. Οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ αποσκοπούν στην έναρξη των εμβολιασμών Covid-19 την “ίδια ημέρα” σε ένδειξη ενότητας, ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen 

Η δήλωσή της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση του μπλοκ να προλάβει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να εμβολιάζουν ανθρώπους με ένα εμβόλιο από την Pfizer και την BioNTech.

“Για να φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας, θα χρειαστούμε μέχρι και το 70% του πληθυσμού που εμβολιάστηκε. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, ένα μεγάλο έργο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το συντομότερο δυνατόν με τον εμβολιασμό μαζί, ως 27 ετών, με μια αρχή την ίδια ημέρα”, είπε η κ. von der Leyen. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος ρυθμίζει την απελευθέρωση των φαρμάκων στην ΕΕ, θα επισπεύσει την επόμενη Δευτέρα ειδική συνεδρίαση που είχε αρχικά προγραμματιστεί μια εβδομάδα αργότερα για να συζητήσει την έγκριση υπό όρους για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech.

Καθώς οι Ευρωπαίοι παρακολούθησαν την  Βρετανία (πρώτη που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς) την περασμένη εβδομάδα, τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ξεκινούν τους εμβολιασμούς, η Γερμανία -πατρίδα της BioNTech και της κ. von der Leyen- πίεσε τον EMA να επιτρέψει τη διάθεση του εμβολίου πριν από τα Χριστούγεννα. Η κ. von der Leyen υπογράμμισε ότι το εμβόλιο Pfizer/BioNTech ήταν μόνο ένα από τα έξι πιθανά εμβόλια για τα οποία η ΕΕ έχει συνάψει συμβάσεις. “Τέλος, μέσα σε μια εβδομάδα, το πρώτο εμβόλιο θα εγκριθεί ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι εμβολιασμοί, και θα ακολουθήσουν περισσότερα μέσα στο νέο έτος”, ανέφερε.

“Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτή την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι 27, με έναρξη την ίδια ημέρα” υπογράμμισε η ίδια. Το COVAX είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γαλλία για να διασφαλίσουν ότι τα εμβόλια που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά και ασφαλή διατίθενται σε όλες τις χώρες, και όχι μόνο τα πλούσια που είναι σε θέση να αγοράζουν προληπτικά δόσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ