Σε ποια δημοκρατία οι δίκες γίνονται από σάιτ και παράθυρα;


Ορμώμενοι από ανάρτηση αποστράτων αστυνομικών και δη πρώην συνδικαλιστών, που δημοσιεύτηκε και αναπαράχθηκε από διάφορα σάιτ στα οποία δήλωναν τη ντροπή τους σχετικά με μια ενέργεια συναδέλφου μας της ΥΑΤ, τον οποίο δίκασαν και καταδίκασαν με περίσσεια ευκολία, καλώντας τον μάλιστα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, θέλουμε πρώτα ως αστυνομικοί οι οποίοι έχουμε την τιμή να υπηρετούμε για πολλά́ χρονιά μάχιμοι, σε διμοιρίες της Δ.Α.Ε. και δευτερευόντως ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συναδέλφων που απαρτίζουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις και να θέσουμε κάποια ερωτήματα.

– Κύριοι υπογράφοντες το συγκεκριμένο άρθρο, έχετε υπηρετήσει έστω για μια μέρα στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να έχετε βιώσει στο ελάχιστο αυτά που βιώνουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί επί χρόνια; Αν είχατε υπηρετήσει θα γνωρίζατε τουλάχιστον κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες που θα σας απέτρεπαν στο να μεταμορφωθείτε σε δικαστές , οι οποίοι για να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, δεν διστάζουν να λιθοβολήσουν έναν ένστολο αστυνομικό (δεν λέμε συνάδελφο, γιατί δυστυχώς μας κάνατε να αμφιβάλλουμε για το αν υπήρξαμε συνάδελφοι ποτέ).

– Γνωρίζετε άραγε πως ο συγκεκριμένος συνάδελφος, μαζί με εκατοντάδες άλλους μετέβη πριν δύο μήνες, μέσα στη νύχτα, στη Λέσβο και εργάστηκε τριάντα δύο (32) συνεχόμενες ώρες για να αντιμετωπίσει μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση που απειλούσε τη χώρα ή ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που με τεράστιο θάρρος και φιλότιμο προστάτεψε τον Μάρτιο τα σύνορα της χώρας στον Έβρο; Βέβαια δεν θυμόμαστε τότε κάποια δημόσια τοποθέτησή σας που να τους συγχαίρει διότι αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιά από την οποία βλέπετε τα πράγματα. Μάλλον τότε για εσάς έπραξαν τα αυτονόητα και έτσι το αντιμετωπίσατε, όπως αλά κάρτ χρησιμοποιούν τον αστυνομικό́ της Δ.Α.Ε. συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι είτε ως «φασίστα» ή «γερμανοτσολιά́» είτε ως προασπιστή του πολιτεύματος και της ασφάλειας της χώρας, ανάλογα με το τι τους βολεύει.

-Για τον έναν φυσικά εκ των υπογραφόντων δεν μας προκάλεσε καμία εντύπωση η συγκεκριμένη ανάρτηση καθώς οι παλαιότεροι εξ ημών τον θυμόμαστε, ευρισκόμενο στην κορυφή του συνδικαλιστικού κινήματος, να συμμετέχει σε συλλαλητήρια στο πλάι πολιτικών, αδιαφορώντας για τους συναδέλφους του που λίγα μέτρα δίπλα του δέχονταν επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ, αρκετοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο ενώ κάποιοι άλλοι για χρόνια κατηγορούμενοι στις αίθουσες των δικαστηρίων με ψευδείς καταγγελίες. Είχε μάλιστα το θράσος να δηλώσει ότι ντρέπεται για λογαριασμό των ΜΑΤ , φοβούμενος να τα βάλει με την πολιτική και φυσική ηγεσία που τους έθετε σαν προμετωπίδα για την ασφάλεια της χώρας και του δημοκρατικού́ πολιτεύματος. Η συγκεκριμένη δήλωσή του ήταν, χωρίς αμφιβολία, καθαρά συντεχνιακή που είχε ως στόχο αφενός μεν να οδηγήσει τους συναδέλφους της Δ.Α.Ε. σε μαζικές διαγραφές και αφετέρου να κρύψει τη δική του συνδικαλιστική αδυναμία, σε μια εποχή που ο Έλληνας αστυνομικός είχε υποστεί τη μεγαλύτερη διαχρονικά μείωση στο μισθό του. Ευτυχώς, κινήσεις αυτού και των κατά καιρούς επίδοξων μιμητών του είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς οι συνάδελφοι της Δ.Α.Ε.Α. ατσαλώθηκαν με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας.

-Αναφέρετε «κύριοι συνάδελφοι» για μερίδα συναδέλφων και συνδικαλιστών που στήριξαν την πράξη του συναδέλφου ή και τον ίδιο. Ως συνάδελφοι και συνδικαλιστές οφείλουμε να προστατέψουμε τον συνάδελφό μας από τον κανιβαλισμό και τα λαϊκά δικαστήρια που επιχειρούν να στήσουν κάποιοι, μεταξύ των οποίων και εσείς. Επειδή γράψατε για τους εν ενεργεία συνδικαλιστές που βρίσκονται σε μια ισορροπία του ναι μεν αλλά, έχουμε να σας πούμε μόνο τούτο: ‘’Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια’’. Εμάς η θέση μας ήταν εξ αρχής ξεκάθαρη ότι εάν ο συνάδελφος έσφαλε θα πρέπει να τιμωρηθεί με βάση τα προβλεπόμενα από το Πειθαρχικό Δίκαιο του σώματος και όχι μέσα από «λαϊκά δικαστήρια» ώστε να κάνουμε το πταίσμα κακούργημα ή και το αντίστροφο. Για να εκφράσεις όμως μια τέτοια θέση ως συνδικαλιστής πρέπει να εργάζεσαι στο δρόμο, δίπλα στους συναδέλφους , πράγμα το οποίο θεωρούμε αδιανόητο για εσάς που υπήρξατε συνδικαλιστές μέσα από κλειστά γραφεία. Επίσης θα περιμέναμε να ήσασταν το ίδιο λαλίστατοι για τις περιπτώσεις διαφθοράς στην αστυνομία , αλλά μάλλον ντρέπεστε περισσότερο για τα ΜΑΤ παρά για έναν αστυνομικό που είναι διεφθαρμένος. Δυστυχώς για εμάς, ακόμα και τώρα προσπαθούμε να επιλύσουμε προβλήματα των συναδέλφων που προκάλεσε η δική́ σας συνδικαλιστική́ ηγεμονία. Αφήστε λοιπόν εμάς που ως αστυνομικοί έχουμε την ατυχία να βρισκόμαστε δίπλα σε σοβαρά τραυματισμένους συναδέλφους μας στα νοσοκομεία και που ως συνδικαλιστές έχουμε βρεθεί αμέτρητες φορές στο πλευρό τους στις αίθουσες των δικαστηρίων να πορευόμαστε έτσι και εσείς να κάθεστε στον καναπέ σας προσπαθώντας να γίνεστε αρεστοί σε συγκεκριμένη μερίδα της κοινωνίας ή συναδέλφων για να εξυπηρετήσετε προσωπικούς σας στόχους. Ο χρόνος και η γνώμη των συναδέλφων θα είναι ο κριτής όλων μας.

Υ.Γ: Οι υπηρετούντες στη Δ.Α.Ε.Α. δυστυχώς δεν έχουν το δικαίωμα να μετατίθενται σε υπηρεσίες ελίτ της αστυνομίας όποτε το επιθυμούν και είναι αυτοί, οι οποίοι αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας και του δημοκρατικού της πολιτεύματος απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν την αναρχία. Όποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να τα κάνουν καλύτερα από εμάς, τους καλούμε να έρθουν στην θέση μας για να μπορέσουμε κι εμείς να υπηρετήσουμε κάποια στιγμή σε μια άλλη υπηρεσία ή ακόμα και στις πόλεις μας έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να προβαίνουμε σε ανέξοδη ιδεολογική κριτική εκ του ασφαλούς. Η πόρτα της Υπηρεσίας μας είναι ανοιχτή!

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ – Αντιπρόεδρος Αρμόδιος Οικ. και Ασφ. Θεμάτων, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής – Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος – Αναπληρωτής Ταμίας, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος – Αντιπρόσωπος Ε.Α.Σ.Υ.Α.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ