Φρόντισε τον εαυτό σου: Πώς να γνωρίσεις νέα άτομα χωρίς λόγια

Φρόντισε τον εαυτό σου: Πώς να γνωρίσεις νέα άτομα. Οι κοινωνικές δεξιότητες και η αλληλεπίδραση με άλλους σηματοδοτούν ή επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία μας. Έτσι, ο εμπλουτισμός τους και η εμβάθυνσή τους είναι πάντα μια καλή επένδυση.

Όντας όντα με έντονη κοινωνική φύση, χρειαζόμαστε σχέσεις, επαφή και σύνδεση. Αντιμέτωποι με αυτήν την κλίση, βρίσκουμε ανθρώπους που δυσκολεύονται να κοινωνικοποιηθούν. Δεν είναι σε θέση να απολαμβάνουν σχέσεις που πραγματικά χρειάζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και αυξημένα συναισθήματα μοναξιάς. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικές από τις στρατηγικές ή τα πλαίσια στα οποία μπορούμε να συναντήσουμε νέους ανθρώπους, να κοινωνικοποιηθούμε, ακόμη και να επεκτείνουμε τον κύκλο των φίλων μας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η επικοινωνία και η αποφασιστική συνομιλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλησιάσετε τους άλλους.

Η μη λεκτική γλώσσα καλύπτει περισσότερες από τις μισές πληροφορίες που μεταδίδουμε, είναι χρήσιμες για την επικοινωνία και την προβολή του επιπέδου δεκτικότητας προς άλλους. Για να μας βοηθήσετε να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική S.O.F.T.E.N για το ακρωνύμιο της στα Αγγλικά. Αυτή η τεχνική λαμβάνει υπόψη 6 πτυχές:

  • Χαμογελαστά . Είναι ένας δείκτης μιας ανοιχτής και φιλικής στάσης, με κατάλληλη διάθεση για επικοινωνία με άλλους.
  • Ανοιχτές αγκάλες . Σε περίπτωση συνάντησης νέων ατόμων, αυτή η χειρονομία υποδηλώνει ότι είστε φιλικοί και πρόθυμοι να δημιουργήσετε μια νέα επαφή. Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, δείξτε ότι είστε δεκτικοί και ακούτε τι λέει.
  • Κλίση προς τα εμπρός . Με αυτό το κίνημα, δείχνουμε ενδιαφέρον για αυτό που λέει ο άλλος, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν την ομιλία.
  • Αγγίξτε . Η πιο κοινωνικά αποδεκτή μορφή είναι μια ζεστή χειραψία. Κάνοντας αυτό, δείχνετε μια ανοιχτή και φιλική στάση όταν συναντάτε νέους ανθρώπους.

  • Επαφή με τα μάτια . Η άμεση επαφή με τα μάτια δείχνει ότι ακούτε και θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό. Αλλά πρέπει να είναι φυσικό, για μικρές περιόδους, ώστε να μην το παρακάνετε. Επομένως, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε το βλέμμα σας και να εστιάσετε σε άλλα μέρη, για παράδειγμα, το στόμα.
  • Κούνα το κεφάλι σου. Η κίνηση δείχνει ότι καταλαβαίνετε τι μιλάει ο άλλος. Επομένως, ενθαρρύνετέ τους να συνεχίσουν τη συνομιλία. Επιπλέον, χρησιμεύει για να προσελκύσει την προσοχή των νέων ανθρώπων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here