Ρωσία – εμβόλιο Covid-19: Είκοσι έξι εμβόλια αναπτύσσει η Ρωσία κατά του νέου κορωνοϊού


Ενώ η έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων πρόκειται πιθανότατα να δοθεί στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, στον απόηχο και του σχετικού δημοσιεύματος της Bild, το οποίο αναδείκνυε την ίδια ημερομηνία, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer το αργότερο έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Η Ρωσία από την άλλη δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, καθώς δεν αναπτύσσει ένα και δύο αλλά είκοσι έξι είδη εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς 17 επιστημονικά κέντρα δουλεύουν πάνω σε αυτό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου, το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Vector στο Νοβοσιμπίρσκ, στις οποίες συμμετείχαν 150 εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών, ολοκληρώθηκαν χθες.

epa08473177 A laboratory employee works in a Laboratory at the Institute of Virology at the University in Marburg, Germany, 08 June 2020. The Philipps University of Marburg, the German Centre for Infection Research (DZIF), the Ludwig Maximilian University of Munich (LMU) and the University Medical Centre Hamburg-Eppendorf (UKE) are jointly researching a vaccine against the SARS-CoV-2 coronavirus. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the Covid-19 disease. EPA/RONALD WITTEK

Η Ποπόβα είπε επίσης ότι η Ρωσία προμήθευσε με 1,5 εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ του κορωνοϊού 45 χώρες.

Σημειώνεται ότι στη Ρωσία έχουν εγκριθεί δύο ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Το πρώτο το ανέπτυξε το επιστημονικό ινστιτούτο Γκαμαλέι και το δεύτερο το ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Vector. Σύντομα ενδέχεται να εγκριθεί και τρίτο ρωσικό εμβόλιο που ανέπτυξε το εθνικό επιστημονικό κέντρο έρευνας και παρασκευής ανοσοβιολογικών σκευασμάτων Μ. Τσουμακόφ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ