Κικίλιας: Προειδοποίηση για αυστηρά τοπικά lockdown

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση είναι επιβαρυμένη σε Κιλκίς, Ξάνθη, Γρεβενά, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πέλλα, Λάρισα και προειδοποίησε εμμέσως με σκληρά τοπικά lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα. Να παρακαλέσω θερμά τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται και επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών».

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων: «Η λέξη ελευθερία τα λέει όλα, για την ψυχολογία μας, για τον τρόπο που αισθανόμαστε όταν θέλουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται περί ενός εμβολίου, αλλά πολλών, αρκετά από τα οποία είναι σε διαδικασία προαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κύριος Κικίλιας είπε ακόμα ότι λίαν συντόμως την οδό της αδειοδότησης θα πάρουν και άλλα δύο εμβόλιο. Οι δόσεις είναι η μία πίσω από την άλλη, σύμφωνα με τα συμβόλαια προαγοράς, ενώ πρόσθεσε: «Θα εμβολιάσουμε πρώτα απ’ όλα τους υγειονομικούς μας. Θα τιμήσουμε τους αγωνιστές στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες».

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι: «Από αύριο το πρωί το υπ. Υγείας από τις 09.00 ως τις 16.00 θα επικοινωνήσει διαδοχικά με τηλεδιάσκεψη με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας», προαναγγέλλοντας την εθελοντική συγκατάθεση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό τους.

«Ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν. Όταν μιλάμε για υγειονομικούς μιλάμε για όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες», όπως είπε.

Τέλος τόνισε: «Η έκκλησή μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here