Γιορτές – μετακινήσεις: Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται εξαίρεση;


Έμειναν μόνο λίγες ημέρες μέχρι να εκπνεύσει αυτή η χρονιά και οι γιορτές είναι πλέον πολύ κοντά. Όπως έχει γίνει σαφές τα γιορτινά ρεβεγιόν δε θα μοιάζουν με αυτά των προηγούμενων χρόνων.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η κυβέρνηση συναθροίσεις θα επιτραπούν μόνο για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έως 9 άτομα που θα προέρχονται το πολύ από 2 οικογένειες.

Επιπλέον ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες που, αν και η απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, προβλέπεται εξαίρεση:

α) Από και προς την εργασία

β) για λόγους υγείας

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών

Από την εφαρμογή του παρόντος εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ