Εμβόλιο κορονοϊού: Με 6 εταιρείες έχει συμφωνήσει η ΕΕ


Εμβόλιο κορονοϊού: Από έξι διαφορετικές εταιρίες αναμένουν να λάβουν δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού στις Βρυξέλλες.

Σύντομα προβλέπεται η διαδικασία διανομής του εμβολίου της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία διανομής στα ευρωπαϊκά κράτη και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του νέου κορoνοϊού. Μειωμένο αριθμό εμβολίων αναμένεται να παραλάβει η ΕΕ από την Pfizer/BionTech, γεγονός που μειώνει αισθητά τον αριθμό των δώσεων που θα διανεμηθούν σε κάθε χώρα.

Με έξι εταιρίες έχει συμφωνήσει η Ευρώπη για το εμβόλιο του κορονοϊού. Συνολικά δύο δισ. δόσεις εμβολίων θα διανεμηθούν στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν αφορούν μια εταιρία οι δόσεις καθώς θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες κάλυψης του συνολικού πληθυσμού, πολύ δε περισσότερο με την ταχύτητα που απαιτείται λόγω των εκτάκτων συνθηκών που βιώνει η ανθρωπότητα.

Το εμβόλιο που αναμένεται να λάβει πρώτο την άδεια είναι της Pfizer/BionTech. Η σύμπραξη Αμερικανών και Γερμανών θα παραδόσει συνολικά σχεδόν 300 εκατ. δόσεις στην ΕΕ, τα οποία θα διανεμηθούν σε όλα τα κράτη-μέλη.

Πιο αναλυτικά η λίστα με τις συμφωνίες -για τον αριθμό των δόσεων- που έχει συνάψει η ΕΕ:

-CurVac: πάνω από 405 εκατ. δόσεις
-AstraZeneca: πάνω από 400 εκατ. δόσεις
-Johnson & Johnson: πάνω από 400 εκατ. δόσεις
-Pfizer/BionTech: πάνω από 300 εκατ. δόσεις
-Sanofi: Πάνω από 300 εκατ. δόσεις
-Moderna: Πάνω από 160 εκατ. δόσεις

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ