«Καμπανάκι» Γώγου: Αν έχουμε στην Αθήνα ό,τι στη Θεσσαλονίκη, φαντάζεστε τι θα γίνει


Κορονοϊός: Μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν έκτακτα μέτρα γι αυτές τις «κόκκινες» περιοχές

Ανησυχητική χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων στην Δυτική Αττική ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής, μέλος της Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ανέφερε ότι πιθανώς μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν έκτακτα μέτρα γι αυτές τις «κόκκινες» περιοχές, μέτρα τα οποία θα θυμίζουν το lockdown του Μαρτίου.

Αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων ο καθηγητής ανέφερε, «με τα δεδομένα που προέκυψαν όταν ήταν χωρισμένη σε ζώνες η χώρα, είδαμε ότι υπήρξε μεταφορά από ζώνη σε ζώνη κι έτσι έγιναν οριζόντια τα μέτρα».

«Μπορεί να συμβεί να χαλαρώσουν τα μέτρα στις πράσινες περιοχές», είπε μιλώντας στον ANT1, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι «δεδομένο ότι μέχρι τις αρχές Γενάρη πρέπει να παρακολουθούμε στενά τις δομές».

«Ένα απλό πράγμα θα ήταν να επιβληθεί το lockdown του Μαρτίου στις περιοχές που κινδυνεύουν, είπε για περιοχές όπως δήμοι δυτικής Αττικής και δυτικής Μακεδονίας», ανέφερε.

«Αν έχουμε στην Αθήνα ό,τι στη Θεσσαλονίκη, φαντάζεστε τι θα γίνει, γι’αυτό και πρέπει να λάβουμε μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές», σημείωσε και τόνισε πως «το πρόβλημα είναι σοβαρό, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να χρονίζει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ