Συναισθηματική έκφραση: Όταν τα συναισθήματα σας πληγώνουν


Συναισθηματική έκφραση: Όταν τα συναισθήματα σας πληγώνουν έχετε δύο επιλογές. Στην πρώτη γυρίζεις το πρόσωπό σου και κρύβεις τον πόνο, προσποιούμενος ότι είσαι δυνατός. Στη δεύτερη περίπτωση- και το πιο υγιές- είναι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, να δημιουργήσετε μια επαρκή συναισθηματική έκφραση για να προστατεύσετε την αυτοεκτίμησή σας.

Εάν τα συναισθήματά σας πληγώνονται συχνά ή έντονα και δεν αντιδράτε, θα καταστρέφετε λίγο περισσότερο κάθε μέρα. Επειδή  δυνατός δεν είναι αυτός που αντιστέκεται περισσότερο, είναι πιο σιωπηλός και περιέχει αυτό που νιώθει. Ισχυρός είναι αυτός που δίνει στον εαυτό του άδεια να εκφράσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του θέτοντας όρια. Τώρα, γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά η προστασία των συναισθημάτων μας είναι μια άσκηση υγιεινής και υγείας.

Συχνά ακούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα τόσο δύσκολο όσο το να είσαι ενήλικας. Φτάνει σε αυτό το στάδιο της ζωής όπου ξαφνικά, πτυχές όπως η εργασία, η οικονομία, η οικογένεια και η προσωπική εκπλήρωση είναι λίγο περισσότερο από το χάος όπου προσπαθούμε να παραμείνουμε επιπλέων. Ωστόσο, ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα ο πιο σχετικός κύκλος ζωής των ανθρώπων είναι η παιδική ηλικία και η εφηβεία τους. Είναι σε αυτά τα πρώτα στάδια όπου βασίζονται τα πιο πολύτιμα μαθήματα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι αναμφίβολα αυτό που έχει να κάνει με τις συναισθηματικές μας ικανότητες.

Ας το σκεφτούμε για μια στιγμή: στην παιδική μας ηλικία, μας δίδαξε κάποιος να διαφοροποιήσουμε ένα συναίσθημα από ένα συναίσθημα; Όταν έχουμε εντολή να είναι διεκδικητική, να αναγνωρίζουν συναισθηματικές ανάγκες μας και να ξέρετε πώς να τα επικοινωνούν αποτελεσματικά; Όταν τα συναισθήματά σας είναι πληγωμένα, συνήθως αντιδράτε με δύο τρόπους: διατηρώντας τη σιωπή ή απαντώντας αμέσως από θυμό, πληγή και αγανάκτηση. Τώρα, όλα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα όταν εκείνοι που διασχίζουν αυτήν την αόρατη γραμμή σεβασμού είναι στενοί αριθμοί: ο σύντροφός μας, ένα μέλος της οικογένειας, ένας φίλος και ακόμη και το αφεντικό μας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ