Κορονοϊός: Στη Ουχάν κλιμάκιο του Π.Ο.Υ. – Λύνεται το μυστήριο με την προέλευση της πανδημίας


Σύντομα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα είναι σε θέση για επίσημες ανακοινώσεις.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει «γονατίσει» τον πλανήτη με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναζητά στην Ουχάν τη λύση για την προέλευση του covid-19.

Ένα κλιμάκιο 10 επιστημόνων θα βρεθεί στην πόλη από όπου ξεκίνησαν όλα πριν από ένα χρόνο, ξεκινώντας έρευνα αλλά και συζητήσεις με την κινεζική Κυβέρνηση.

Αυτό θα συμβεί τον Ιανουάριο με τις πρώτες εκτιμήσεις φυσικά να αναφέρουν πως ο ιός μεταπήδησε από κάποιο ζώο στον άνθρωπο, με τις θεωρίες να δίνουν ως επικρατέστερη την εκδοχή αυτό το ζώο να ήταν η νυχτερίδα.

Από τα πλέον αξιοπερίεργα της υπόθεσης, είναι η επιμονή της Κίνας να αποδείξει πως ο ιός δεν ξεκίνησε από την Ουχάν αλλά από κάποια άλλη χώρα, αναφέροντας μάλιστα και την Ελλάδα ως μια από αυτές!

Ένας εκ των επιστημόνων που θα βρεθεί στο «σημείο μηδέν» της πανδημίας, ο Fabian Leendertz, τόνισε στο Associated Press πως στόχος δεν είναι να βρεθεί κάποιος ένοχος αλλά η κατανόηση του ιού.

«Δεν αναζητούμε κανέναν ένοχο. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε και να συλλέξουμε δεδομένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης κάτι αντίστοιχου στο μέλλον», τόνισε.

Η αποστολή του ΠΟΥ στην Ουχάν θα διαρκέσει 5 εβδομάδες, στις οποίες θα συλλεχθούν δείγματα από την υπαίθρια αγορά όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, αλλά και από τα ζώα της περιοχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ