Δημοσκόπηση MRB: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Στις τάσεις της MRB που καταγράφουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (Xρόνος διεξαγωγής 27 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2020), στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 15% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Πανδημία – Covid 19 με 47,9 %, ανεργία με 47 %, υγεία/περίθαλψη με 45,4 %, οικονομική ανάπτυξη με 29,3 %.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 38,1 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1 %. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,7 %, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4, 1%, ΜέΡΑ 25 με 3,1%, Χρυσή Αυγή με 1%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 10,1% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 5,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 59,6 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6 % των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,2 %. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22,2 %.

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2020 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΛΕΝΕ Γ
    ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΝ ΣΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗ ΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ