Ε.E Εμβολιασμός: “Έκλεισε” η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών

Ευρώπη Εμβολιασμός: “Έκλεισε” η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών. Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λεγιέν. Η ΕΕ διεξάγει ένα συντονισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού στα 27 κράτη μέλη της για να εξασφαλίσει δίκαιη πρόσβαση στις δόσεις.

“Είναι η στιγμή της Ευρώπης. Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει σε ολόκληρη την ΕΕ”, ανέφερε στο Twitter. Ο εκπρόσωπός της, Έρικ Μάμερ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η έναρξη ισχύος της συμφωνίας εξαρτάται από την έγκριση της χρήσης του εμβολίου Pfizer/BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε συμβάσεις με 7 προμηθευτές πιθανών εμβολίων για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι ενήλικοι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν τελικά να εμβολιάζονται.

Τα κράτη µέλη θα αποφασίσουν ποιος θα έχει προτεραιότητα για τις ενέσεις, αλλά οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που λαμβάνουν θεραπεία µε Covid- 19 ασθενείς θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ουρών. Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Pfizer και τη γερμανική εταιρεία BioNTech έχει αποδειχθεί 95% αποτελεσματικό σε παγκόσμιες δοκιμές όπου δύο δόσεις χορηγούνται με διαφορά τριών εβδομάδων.  Στην Ευρώπη, το εμβόλιο αυτό παράγεται σε εγκατάσταση Pfizer στο Βέλγιο και αποστέλλεται σε φορτηγά και αεροπλάνα. Πρέπει να αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου (-94°F) για να είναι βιώσιμο, αλλά μπορεί να μεταφερθεί για μικρά διαστήματα στους 2-8 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here