Η κρίση μας έφερε προβλήματα που πρέπει να λύσουμε


Με αφορμή τα ειδικά επιδόματα, που δόθηκαν  ως οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους των Νοσοκομείων αναφοράς  για το covid 19,( προσφορά Νιάρχου, επιταγή Μασούτη, προσφορά φαγητών κλπ ) επιχειρείτε να γίνει ο διαχωρισμός στο ποιος εργάζεται   στην πρώτη γραμμή, ποιος στην δεύτερη, ποιος στην  τρίτη γραμμή και ποιος στην τελευταία,   όλος αυτός ο διαχωρισμός  έχει  ως αποτέλεσμα να δημιουργεί αντιδράσεις  στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Γνωρίζουμε ότι τα κριτήρια για να λάβει κάποιος το επίδομα από δωρεά  τα ορίζει ο δωρητής.

Τον διαχωρισμό και τις λίστες όμως τις ορίζουν  οι  διοικήσεις των Νοσοκομείων συμφώνα με τις ανάλογες προτάσεις που γίνονται από τις αρμόδιες  διευθύνσεις. 

Δυστυχώς διαπιστώνεται ότι γίνεται αναφορά μόνο στο προσωπικό της πρώτης γραμμής και ουδεμία  αναφορά στο υπόλοιπο προσωπικό, αυτό που υποστηρίζει άοκνα με συνέπεια υπευθυνότητα, με αίσθημα ευθύνης σε όλη αυτή την δύσκολη μάχη.

  • Αναμφισβήτητα σε ένα  Νοσοκομείο υπάρχει το σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού   υπάρχουν όμως και:   
  • το Προσωπικό των Παραϊατρικών επαγγελμάτων, αυτών που βρίσκονται στα εργαστήρια και  εμπλέκονται  στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Υπάρχουν οι Φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στις μονάδες covid19 για την αποκατάσταση των ασθενών.
  • Υπάρχουν οι Τραυματιοφορείς που δίνουν έναν τεράστιο αγώνα παραλαμβάνοντας  τα περιστατικά και μπαινοβγαίνοντας στις μονάδες  covid19.
  • Υπάρχουν οι Τεχνικοί που εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου τα μηχανήματα να λειτουργούν άψογα.
  • Υπάρχει το  Ειδικό προσωπικό φύλαξης, που βρίσκεται στην είσοδο του Νοσοκομείου, εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμο, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν, για τις ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας   του Νοσοκομείου και  συνοδεύοντας όλους τους  ασθενείς με covid 19.
  • Υπάρχουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι που φροντίζουν πρώτα τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, βρίσκονται επίσης στην υποδοχή ασθενών covid19, συμμετέχουν στην  εξυπηρέτηση συνόδων,  ενώ ταυτόχρονα  έχουν την ευθύνη και την διαχείριση στο να έχουν  όλοι οι εργαζόμενοι τον απαραίτητο εξοπλισμό .
  • Υπάρχει το προσωπικό εστίασης και καθαριότητας, που το έργο τους σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια είναι τεράστιο.

Για την ηθική λοιπόν  διάσταση του θέματος και για όλους τους παραπάνω λόγους  ας  γίνει και η ανάλογη  αναφορά για την  μέγιστη προσφορά τους.

Διότι σήμερα γίνεται  μια συλλογική προσπάθεια, που πραγματοποιείται από όλο το προσωπικό  του Νοσοκομείου χωρίς εξαιρέσεις .

Εκμεκτσέογλου Χρήστος (Γενικός σύμβουλος  Ε.Δ.Ο.Θ.)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ