‘Αγχος Κορωνοϊός: Πάρτε μια ανάσα, όλα θα πάνε καλά


Πάρτε μια ανάσα. Οι ειδικοί προτείνουν την κοινωνική αποστασιοποίηση και την αυτο-καραντίνα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της νέας νόσου του κορανοϊού (COVID-19), προκαλώντας στους περισσότερους από μας απομόνωση. Είναι λογικό να μην κάνετε και πολλά παρά μόνο να ενημερώσετε σχετικά με τα νεότερα για τον ιό και τη διαθεσιμότητα του χαρτιού τουαλέτας. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για το άγχος του κορωνοϊού;

1. Κάντε μια εικονική περιήγηση στο μουσείο

Η επίσκεψη σε δημόσιο χώρο όπως ένα μουσείο πιθανώς δεν είναι πολύ υψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων σας αυτήν τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να ζήσετε μερικές συναρπαστικές εκδρομές σε μουσεία από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας. Περισσότερα από 500 μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο έχουν συνεργαστεί με το Google Arts & Culture για να προβάλλουν τις συλλογές τους στο διαδίκτυο ως εικονικές περιηγήσεις.

2. Κάντε μια εικονική πεζοπορία μέσω ενός εθνικού πάρκου

“Ένα ταξίδι σε μέρη που δεν πηγαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι.” Δεν ακούγεται τέλειο σε μια τέτοια στιγμή; Προέρχεται από τον τίτλο για τους κρυμμένους κόσμους των εθνικών πάρκων, ένα διαδραστικό ντοκιμαντέρ και έκθεμα από το Google Arts & Culture. Το έκθεμα σάς επιτρέπει να κάνετε περιηγήσεις 360 μοιρών στα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των απομονωμένων περιοχών που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα δουν ποτέ στη ζωή τους.

3. Παρακολουθήστε άγρια ​​ζώα σε πραγματικό χρόνο

Μιλώντας για τη φύση, αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι η άγρια ​​φύση; Τα περισσότερα ζώα απλώς συνεχίζουν να ζουν τη ζωή τους και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο με τα live cams στο Explore.org. Υπάρχει κάτι καθησυχαστικό στο να βλέπουμε ότι τα δελφίνια εξακολουθούν να κολυμπούν, οι αετοί εξακολουθούν να φωλιάζουν και τα κουτάβια του κόσμου εξακολουθούν να είναι πραγματικά χαριτωμένα – ακόμη και όταν αισθάνεστε ότι όλα καταρρέουν.

4. Μην κάνετε τίποτα για 2 λεπτά

Το να μην κάνετε τίποτα μπορεί να φαίνεται σαν μια παράξενη ​​ιδέα αυτή τη στιγμή – υπάρχουν τόσα πολλά να ανησυχείτε! Τι γίνεται όμως αν προκαλέσετε τον εαυτό σας να μην κάνει τίποτα μόνο για 2 λεπτά; Ο ιστότοπος Do Nothing for 2 Minutes έχει σχεδιαστεί για ακριβώς αυτό. Η ιδέα είναι απλή: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακούσετε τον ήχο των κυμάτων χωρίς να αγγίξετε το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο για 2 λεπτά συνεχόμενα. Είναι πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται, ειδικά αν έχετε κολλήσει σε συνεχείς κύκλους ελέγχου των ειδήσεων. Εάν αγγίξετε τον υπολογιστή σας πριν από τη λήξη των 2 λεπτών, τότε ο ιστότοπος σας ενημερώνει για πόσο χρονικό διάστημα τα καταφέρετε και επαναφέρει το ρολόι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ