Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της Μαγνησίας

Βελτιωμένη σε σημαντικό βαθμό η επιδημιολογική εικόνα της Μαγνησίας τις τελευταίες ημέρες

Βελτιωμένη σε σημαντικό βαθμό είναι η επιδημιολογική εικόνα της Μαγνησίας τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και κυρίως στο μεγάλο αστικό κέντρο του Βόλου, κατά τον καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηχριστοδούλου ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού έχει πέσει στο 0,78% στον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα.

Όπως τόνισε ο καθηγητής επιδημιολογίας, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχει καταγραμμένα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η εικόνα της Μαγνησίας κατά το τελευταίο 7ημερο είναι αισθητά βελτιωμένη και το ποσοστό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έπεσε στο 16,3% και της μεταδοτικότητας του ιού στο 0,78%.

Την ίδια εικόνα σημαντικής βελτίωσης καταδεικνύουν και οι μετρήσεις της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου στα απεξέργαστα απόβλητα της πόλης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, όπου το ιικό φορτίο δείχνει μειωμένο το τελευταίο 7ήμερο κατά 35%, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ορισμένων μέσων που εμφανίζουν την Μαγνησία να είναι η περιοχή της χώρας με την μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση τονίζοντας πως οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιστημονική βάση, καθώς η περιστασιακή αύξηση μίας ημέρας στα κρούσματα, δεν αποτυπώνει την πραγματική επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής, η οποία επανεκτιμάται ανά 7ημερο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here