Ανησυχία Διεθνής: Πλήρως εμβολιασμένα άτομα στην Ινδία μολύνονται με την παραλλαγή B.1.617


Ανησυχία Διεθνής: Οι αναφορές ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί με την Covid-19 στην Ινδία ανησυχούν ορισμένους επιστήμονες, επαναλαμβάνοντας τη συζήτηση για την απειλή που δημιουργεί ο μεταλλαγμένος ιός στις παγκόσμιες εκστρατείες εμβολιασμού. Η Ινδία εξακολουθεί να σημειώνει ανεπιθύμητο ρεκόρ, με τους θανάτους από τον κορωνοϊό να φτάνουν πάνω από 4.205 την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων μιας ημέρας που ανέφερε η χώρα της Νοτίου Ασίας από την έναρξη της πανδημίας.

Το CNBC σημειώνει ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων παρά την εισροή διεθνούς βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωτών οξυγόνου, των κυλίνδρων και των φυτών παραγωγής καθώς και του αντιιικού φαρμάκου Remdesivir.

Με την παραλλαγή B.1.607 να είναι τόσο διαδεδομένη παγκοσμίως, έχει γίνει επίσης εμφανές ότι η Ινδία έχει μείνει πολύ πίσω στο να κάνει το είδος των δοκιμών που απαιτούνται για να την παρακολουθήσει και να την κατανοήσει καλύτερα.

Όχι μόνον η Ινδία καθυστέρησε να ξεκινήσει τη γενετική παρακολούθηση, αλλά και οι επιστήμονες έχουν χτυπήσει ένα τούβλο τοίχων γραφειοκρατικών εμποδίων, μαζί με την απροθυμία της κυβέρνησης να μοιραστεί ζωτικά δεδομένα.

«Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την παραλλαγή του ιού», δήλωσε η Maria Van Kerkhove, τεχνική εκπαιδεύτρια του ΠΟΥ για την COVID-19, στο Associated Press. «Χρειαζόμαστε περισσότερες αλληλουχίες, στοχευμένες αλληλουχίες που πρέπει να γίνουν και να κοινοποιηθούν στην Ινδία και αλλού, ώστε να γνωρίζουμε πόση ποσότητα αυτού του ιού κυκλοφορεί».

Ακόμα και όταν οι Ινδοί αξιωματούχοι υγείας λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποδοθεί το κύμα του έθνους αποκλειστικά σε τέτοιες παραλλαγές, και με προσπάθειες προσδιορισμού αλληλουχίας, στην καλύτερη περίπτωση, τυχαίας, κάτι συμβαίνει που οι επιστήμονες ανησυχούν για περιπτώσεις «ανακάλυψης εμβολίων» με την Β.1.617 παραλλαγή.

Ένα στέλεχος του ιού μπορεί να είναι μερικώς ανθεκτικό στα εμβόλια Ο Ravi Gupta, καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge και ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες που ερευνούν νέα στελέχη του Sars-Cov-2, δήλωσε στους Financial Times ότι είχε εντοπίσει «ανησυχητικές» περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό που περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία από τις νέες παραλλαγές που αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία – B.1.617.2.

Ο Gupta είπε ότι σε ένα σπίτι φροντίδας στο Dehli, 33 μέλη του προσωπικού που είχαν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 με το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca ήταν θετικά για την παραλλαγή B.1.617.2.

Τα ευρήματα του Gupta προσθέτουν αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης Ινδών ιατρών και ιατρών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, θετικά για την COVID-19 τους τελευταίους δύο μήνες.

Είναι αρκετά προφανές ότι πολλές ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν – όπως το χρονικό διάστημα μετά τον δεύτερο εμβολιασμό τους που οι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον ιό και και ποιο εμβόλιο τους χορηγήθηκε.

Τώρα, οι επιστήμονες θα πρέπει να καθορίσουν εάν οι λεγόμενες «ανακαλύψεις εμβολίων» μπορούν να εξηγηθούν από τον τεράστιο αριθμό ατόμων που προσβάλλονται από την Covid-19 στην Ινδία και την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών. Η εύρεση της απάντησης έχει επιπτώσεις στα πρωτόκολλα εμβολιασμού σε χώρες παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ