Ερυθρός Σταυρός: Προειδοποιεί ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού εκρήγνυνται στην Ασία


Ερυθρός Σταυρός: Το κύμα ωθεί τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης. Τα κρούσματα του ιού κορωνοϊού εκρήγνυνται στην Ασία και τον Ειρηνικό με πάνω από 5,9 εκατομμύρια νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περισσότερο από ό,τι σε όλες τις άλλες περιοχές σε συνδυασμό, δήλωσε την Τετάρτη η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού. Προειδοποίησε ότι το κύμα ωθεί τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης. Επτά στις 10 χώρες παγκοσμίως διπλασιάζουν τον αριθμό των μολύνσεών τους, ενώ οι ταχύτερες είναι στην Ασία και τον Ειρηνικό, ανέφερε.

Το Λάος χρειάστηκε μόλις 12 ημέρες για να δει τα περιστατικά του να διπλασιάζονται και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στην Ινδία έχει διπλασιαστεί σε λιγότερο από δύο μήνες σε περισσότερα από 23 εκατομμύρια, δήλωσε ο Ερυθρός Σταυρός σε δήλωση.

Ανέφερε ότι το Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέφερε περισσότερα από 5,9 εκατομμύρια νέες μολύνσεις COVID-19 στην Ασία και τον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων.

Τα επίσημα στοιχεία για μεγάλο μέρος της περιοχής πιστεύεται ευρέως ότι είναι υποτιμημένα.

“Η COVID-19 εκρήγνυται σε μεγάλο μέρος της Ασίας συντριπτικά για νοσοκομεία και υγειονομική περίθαλψη. Περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια στην Ασία τις τελευταίες δύο εβδομάδες από ό,τι στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική σε συνδυασμό”, είπε ο διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού Ασίας & Ειρηνικού Αλεξάντερ Μάθιου.

“Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε παγκόσμια αλληλεγγύη για περιφερειακή υποστήριξη με περισσότερο ιατρικό εξοπλισμό, υποστήριξη για πρόληψη και επείγουσα πρόσβαση σε εμβόλια”, είπε. Ενώ οι εκστρατείες εμβολιασμού βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, ο Ερυθρός Σταυρός είπε ότι παρεμποδίζεται από ελλείψεις, διστακτικότητα και την δαπανηρή εφοδιαστική για την επίτευξη εμβολιασμού πολλών περιοχών σε ολόκληρη την περιοχή.

“Για να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η πανδημία χρειαζόμαστε μεγαλύτερη παγκόσμια συνεργασία, ώστε οι σωσίβιοι πόροι, ο ιατρικός εξοπλισμός, τα εμβόλια και τα χρήματα να φτάσουν εκεί που χρειάζονται για να βοηθήσουν τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο. Είμαστε ασφαλείς μόνο όταν όλοι είναι ασφαλείς”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ