ΕΕ: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού


Ξεκίνησε η διαδικασία προσομοίωσης για το «πράσινο» ψηφιακό πιστοποιητικό.

Οι χώρες έχουν χωριστεί σε τρία διαφορετικά γκρουπ, όπως είχε αναφέρει ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος. Ορισμένα από τα κράτη τα οποία ανήκουν στην πρώτη ομάδα, όπως η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία συμμετείχαν ήδη στην δοκιμή όπως σημείωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Πολλά υποσχόμενη αρχή για τα πιστοποιητικά της ΕΕ για εμβολιασμό, τα τεστ και ανάρρωση για την COVID19» επισήμανε ο κ. Ρέιντερς και συμπλήρωσε ότι «περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα και την επόμενη».

Στο πρώτο γκρουπ που θα λάβει μέρος στις δοκιμές ανήκει και η Ελλάδα, όπως είχε σημειώσει ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι στην Σερβία ξεκίνησε από χθες να εκδίδεται ηλεκτρονικά το «πράσινο πιστοποιητικό» για τα ταξίδια στο εξωτερικό. Η εφαρμογή λειτουργεί μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν ή πραγματοποίησαν μοριακό τεστ για το κορονοϊό ή τεστ αντιγόνων ή αντισωμάτων. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται θα φέρει κωδικό Γρήγορης Ανταπόκρισης (QR code) ώστε να είναι αδύνατη η πλαστογράφηση του.

Η έκδοση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού θα χρησιμοποιείται, όπως αναφέρεται, αποκλειστικά για την διευκόλυνση των ταξιδιών στο εξωτερικό και δεν θα αποτελέσει κριτήριο για να γίνονται διακρίσεις.

Στην Σερβία μέχρι χθες πραγματοποιήθηκαν 3.830.000 εμβολιασμοί. Την πρώτη δόση έλαβαν 2.170.000 πολίτες ενώ σε 1.380.000 χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και παρήλθαν 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ