Ζευγάρια: Κοιμούνται καλύτερα χώρια

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στις ημέρες μας κοιμούνται σε ξεχωριστά ζευγάρια. Είτε επειδή ο ένας ροχαλίζει, είτε επειδή απλά θέλουν τον χώρο τους. Τώρα, νέα έρευνα τώρα δείχνει πως αυτό ίσως να μην είναι και τόσο κακό όσο φαντάζει αρχικά. Σύμφωνα με την μελέτη τα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Όπως ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 42χρονος καθηγητής του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας Μάθιου Γουόκερ, το 45% των ζευγαριών που κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια ντρέπονται να το πουν δημόσια. Νιώθουν σαν να κάνουν κάτι κακό, ενώ αντίθετα, σύμφωνα με τον ειδικό που θεωρείται αυθεντία σε θέματα του ύπνου, αυτή η επιλογή τα βοηθά να κάνουν καλύτερο σεξ, αλλά και να καβγαδίζουν λιγότερο.

Ο Γουόκερ εξηγεί ότι όταν οι σύντροφοι κοιμούνται χώρια αποφεύγονται προβλήματα κατά τον ύπνο που θα τους αφήσουν άυπνους, γεγονός που έχει σοβαρές συνέπειες στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Για να το τεκμηριώσει επικαλείται έρευνα του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, η οποία έδειξε ότι μία στις 10 μακροχρόνιες σχέσεις διαλύεται εξαιτίας προβλημάτων στον ύπνο.

«Γίνεται φαύλος κύκλος, διότι όταν ο σύντροφός σου δεν κοιμάται δεν κοιμάσαι ούτε εσύ και αντίστροφα» λέει ο νευροεπιστήμονας. Εξηγεί ότι την επόμενη ημέρα οι δύο παρτενέρ είναι εκνευρισμένοι, με αποτέλεσμα να ξεσπούν πιο εύκολα καβγάδες, ενώ παράλληλα νιώθουν πιο κουρασμένοι και έχουν λιγότερη διάθεση για χάδια.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ