Μαλλιά: Η σωστή περιποίηση πριν τον ύπνο


Όσες φορές επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο ένα πράγμα απολαμβάνουμε όσο τίποτα άλλο. Το απαλό μασάζ κεφαλής που μας κάνουν όταν μας λούζουν. Αυτή την εμπειρία μπορείς να την αναβιώσεις και στο σπίτι σου κάνοντας ένα scalp massage στον εαυτό σου. Το μασάζ ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος στα θυλάκια των μαλλιών βοηθώντας στην παραγωγή πιο πυκνής τρίχας όπως έδειξε μια έρευνα του National Center for Biotechnology Information. Επιπλέον είναι μια χαλαρωτική στιγμή που μπορεί να βελτιώσει και την ποιότητα του ύπνου σου.

Ακριβώς όπως και με την επιδερμίδα μας έτσι και με τα μαλλιά, κάθε γυναίκα έχει τον δικό της τύπο με τις δικές του εξειδικευμένες ανάγκες.

  • Χτένισε τα μαλλιά σου πριν ξαπλώσεις

Είναι μια συμβουλή που σίγουρα έχεις ακούσει και στο παρελθόν και που παραμένει διαχρονικά αποτελεσματική. Βουρτσίζοντας τα μαλλιά σου πριν τον ύπνο θα εξαλείψεις όσους κόμπους υπάρχουν και θα ανακατανέμεις τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να κάνεις απαλές κινήσεις με τη βούρτσα σου για να αποφύγεις να τραυματίσεις την τρίχα.

  • Δέσε τα μαλλιά σου

Το να κοιμάσαι με λυτά μαλλιά αυξάνει το σπάσιμο στα μαλλιά μας καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας τείνουμε να κουνιόμαστε αρκετά και να δημιουργείται τριβή. Πολλές επιλέγουμε τον κλασικό κότσο μιας και είναι ίσως το ευκολότερο πιάσιμο αλλά θέλει προσοχή να μην τον κάνεις πολύ σφιχτό αλλιώς θα πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Τα πολύ σφιχτά πιασίματα μπορούν να σπάσουν την τρίχα αλλά και να σου δημιουργήσουν ενόχληση με αποτέλεσμα να μη σε αφήσουν να χαλαρώσεις. Επίσης προτίμησε ένα scrunchy από απαλό ύφασμα που δεν είναι επιθετικό προς τα μαλλιά σου και χάρη στο οποίο δε θα ξυπνήσεις με σημάδια στο χτένισμα σου.

  • Μάθε να πλέκεις

Φυσικά δεν εννοούμε το κλασικό πλέξιμο αλλά τα τόσα διαφορετικά είδη πλεξούδας που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου. Με μια χαλαρή πλεξούδα το πρωί θα ξυπνήσεις χωρίς κόμπους και με έναν υπέροχο φυσικό κυματισμό. Αναλόγως με τον κυματισμό και τις μπούκλες που θέλεις να πετύχεις κάνε μία ή περισσότερες πλεξούδες που μπορείς να ενισχύσεις με ένα leave in προϊόν για μπούκλες και άσε για λίγο στην άκρη το σίδερο μαλλιών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ