Μικρή Μελέτη Covid-19: Η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό

Μικρή Μελέτη Covid-19: Η COVID-19 ήταν παρούσα στον ιστό του πέους και των δύο ανδρών που είχαν μολυνθεί. Οι ερευνητές λένε ότι δείγματα ιστού του πέους που συλλέχθηκαν από δύο άνδρες που είχαν αναρρώσει από κορωνοϊό μήνες πριν δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της ασθένειας μπορεί να συμβάλει στη στυτική δυσλειτουργία. Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν μόνο τέσσερις άνδρες, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιατρικής Σχολής Miller του Μαϊάμι, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι τα τελευταία στοιχεία που υποδηλώνουν τη σχέση μεταξύ των δύο.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη ενδοθηλιακή δυσλειτουργία σε συστήματα οργάνων πέρα ​​από τους πνεύμονες και τους νεφρούς”, δήλωσε ο Ranjith Ramasamy, MD, αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του προγράμματος αναπαραγωγικής ουρολογίας της Σχολής Miller “Στην πιλοτική μας μελέτη, βρήκαμε ότι οι άνδρες που προηγουμένως δεν παραπονιούνταν για στυτική δυσλειτουργία ανέπτυξαν αρκετά σοβαρή στυτική δυσλειτουργία μετά την έναρξη της μόλυνσης με COVID-19”.

Στην τελευταία τους εργασία, που δημοσιεύθηκε στο Παγκόσμιο Περιοδικό για την Αντρική Υγεία οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα ιστού πέους από δύο άνδρες που είχαν ιστορικό μόλυνσης COVID-19, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση προσθετικών πέους για στυτική δυσλειτουργία.

Ένας από τους άνδρες είχε νοσηλευτεί για την ασθένεια, ενώ ο άλλος ανέφερε μόνον ήπια συμπτώματα. Συλλέγουν επίσης δείγματα ιστού του πέους από δύο άνδρες που υποβλήθηκαν στην ίδια διαδικασία, αλλά χωρίς ιστορικό ασθένειας κορωνοϊού.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η COVID-19 υπήρχε στον ιστό του πέους και των δύο ανδρών που είχαν μολυνθεί, αλλά όχι σε αυτούς που δεν είχαν ιστορικό του ιού.

Οι δύο επιζώντες από κορωνοϊό είχαν επίσης στοιχεία για ενδοθηλιακή δυσλειτουργία ή εκτεταμένη δυσλειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, ενώ οι άλλοι δύο όχι.

Ενώ ήταν μικροί, οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μελέτη υποδηλώνει ότι οι άνδρες που προσβάλλονται από τον ιό πρέπει να γνωρίζουν ότι η στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να είναι αρνητική.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here