Εμβολιασμός ΗΠΑ: Νοσοκόμες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και άλλοι κάνουν εμβόλια covid-19 στο σπίτι


Εμβολιασμός ΗΠΑ: Οι δικηγόροι λένε ότι ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος για άτομα που είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε βοηθούς που τα επισκέπτονται. Καθώς το ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς κορωνοϊού μειώνεται σε εθνικό επίπεδο, οι πάροχοι ενισχύουν τις προσπάθειές τους να βρουν και να προσεγγίσουν εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή που χρειάζονται βοήθεια με τη μεταφορά. Η διαδικασία είναι αργή και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά οι υποστηρικτές λένε ότι ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας για άτομα που είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε βοηθούς που τα επισκέπτονται – και ότι θα έπρεπε να είχαν εστιάσει νωρίτερα.

Ενώ η προσπάθεια συμβαίνει σε πολλές πολιτείες, οι ειδικοί λένε ότι η Καλιφόρνια διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά προγράμματα.

Εν τω μεταξύ, η Πενσυλβάνια εντείνει τις προσπάθειές της, δήλωσε ο κυβερνήτης Tom Wolf τον Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης αγωνίζονται για εμβολιασμό ασθενών από τον Φεβρουάριο.

Και το Νιου Τζέρσεϋ, υπό την πίεση ομάδων υπεράσπισης, δημοσίευσε πρόσφατα έναν αριθμό τηλεφώνου και μια διαδικτυακή φόρμα για άτομα που χρειάζονται εμβολιασμούς στο σπίτι. Αλλού, η Ένωση Επισκεπτών Νοσοκόμων του Τέξας, η οποία προσφέρει ζεστά γεύματα σε χιλιάδες ανθρώπους στην κομητεία του Ντάλας, συνεργάζεται με την πυροσβεστική υπηρεσία για την παροχή περίπου 60 εμβολιασμών στο σπίτι την εβδομάδα.

Η Jennifer Atwood, διευθύνουσα σύμβουλος ανάπτυξης και επικοινωνιών για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Τέξας δήλωσε ότι μια γυναίκα που επέζησε από καρκίνο του εγκεφάλου φοβόταν μόνο την COVID-19 και  “σχεδόν έκλαιγε” για τη λήψη του εμβολίου.

Ένας άλλος πολίτης στα τέλη της δεκαετίας του ’80 πείστηκε να δεχτεί εμβολιασμό αφού μίλησε με την Atwood και άλλους.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσα άτομα είναι στην ομάδα.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Dr. Christine Ritchie, δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια ενήλικοι κατ’ οίκον στις ΗΠΑ και άλλα 5 εκατομμύρια που έχουν πρόβλημα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή χρειάζονται βοήθεια για να το κάνουν.

Οι προσπάθειες εμβολιασμού είναι διάσπαρτες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους τοπικούς υπαλλήλους και τους ιατρούς.

“Η Καλιφόρνια είναι μια από τις λίγες πολιτείες που έχω ακούσει ότι κάνει οτιδήποτε σχετικά με αυτό, όπως στην πραγματικότητα να βγαίνει και να εμβολιάζει ανθρώπους στα σπίτια τους”, δήλωσε η Kelly Buckland, εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Συμβουλίου Ανεξάρτητης Διαβίωσης, μια ομάδα υπεράσπισης στην  Ουάσιγκτον.

Πολλοί είναι απογοητευμένοι που οι πάροχοι και η κυβέρνηση μόλις τώρα αρχίζουν να επικεντρώνονται σε αυτόν τον πληθυσμό.

“Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που ξέραμε ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε η Caitlin Donovan, εκπρόσωπος του Εθνικού Ιδρύματος Εισαγγελέων Ασθενών. “Πώς δεν υπάρχουν σχέδια;” Στην κομητεία του Λος Άντζελες, το Ιατρικό Κέντρο Torrance Memorial άρχισε τον εμβολιασμό ανθρώπων στο σπίτι τον Μάρτιο, εντοπίζοντας ανθρώπους μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής πόλης, ενός τμήματος υγείας ανώτερων κέντρων και ιατρών, δήλωσε η Mei Tsai, μια φαρμακοποιός που συντονίζει το πρόγραμμα.

Η Socorro Franco-Martinez, 50 ετών και η αδερφή της, Barbara Franco, 47 ετών, εμβολιάστηκαν την Τετάρτη. Και οι δύο αδερφές έχουν εξασθενίσει τους πνεύμονες από μυϊκή δυστροφία και έχουν μείνει στο σπίτι για περισσότερο από ένα χρόνο, με την φροντίδα του συζύγου της Socorro, Martin Martinez.

Οι κοινωνικά ενεργές αδελφές δεν μπορούν να περιμένουν να επιστρέψουν στην παραλία, το εμπορικό κέντρο και το Sunday Mass, καθώς και να παρακολουθήσουν ιατρικές και οδοντιατρικές επισκέψεις. «Δεν θέλω να είμαι εδώ στο σπίτι για πάντα», είπε η Μπάρμπαρα Φράνκο.

“Μετά τη λήψη του εμβολίου της COVID-19, έχω λίγη ελευθερία.”

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές, οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία και οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη είχαν προτεραιότητα όταν η Καλιφόρνια ξεκίνησε τους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο.

Οι οικιακοί άνθρωποι δεν ήταν στο προσκήνιο. “Αυτή είναι μια ομάδα ανθρώπων που, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πέρυσι, φοβόταν τη ζωή τους και ανησυχούσαν ότι θα μείνουν πίσω”, δήλωσε η Δρ. Kathleen Clanon, ιατρική διευθύντρια του Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας της Κομητείας Alameda στην Περιοχή του Κόλπου του Φρανσίσκο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ