Κορονοϊός: «Βόμβα» για τέταρτο κύμα πανδημίας από μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας

Στο ενδεχόμενο τέταρτου κύμα πανδημίας για τον κορονοϊό τους επόμενους μήνες αναφέρθηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, την άρση των μέτρων και το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος μίλησε το πρωί της Παρασκευής το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος,

«Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα», είπε αρχικά ο κ. Βατόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος «η κοινωνία δεν αντέχει αλλο το οριζόντιο κλείσιμο γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ».

«Δεν ανοίγουμε γιατί η επιδημία έχει τελειώσει, αλλά γιατί ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του» εξήγησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «o ιός είναι εδώ» και γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς ένα ενδεχόμενο πισωγύρισα μπορεί να συμβεί.

«Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.
Σχετικά με τα self test είπε ότι «η επιτροπή συζητά για τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν διάφορα τεχνικά θέματα».

Ερωτηθείς για το πότε θα βγάλουμε την μάσκα ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την μάσκα».

Κατά τον ίδιο «η μόνη διάκριση που μπορεί να γίνει, μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, είναι οι πρώτοι να μην κάνουν τεστ».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους έχουν κάνει την μία δόση του εμβολίου ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τους είπε «θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν κάνει το εμβόλιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΑΝΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ HILLTOP

    Η HILLTOP είναι η νούμερο ένα εταιρεία δανείων που είναι πρόθυμη να σας χορηγήσει όλους τους τύπους δανείων, ανεξάρτητα από το πόσο κακή είναι η πιστωτική σας βαθμολογία. Έχετε ανησυχήσει ψάχνοντας πού να πάρετε αυτά τα επιπλέον μετρητά, βιαστείτε τώρα και επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] για να λάβετε μια καταπληκτική προσφορά δανείου.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ